Σε τριήμερη αποχή προχωρούν , από σήμερα έως και την Παρασκευή προχωρούν και οι δικηγόροι του Ηρακλείου αντιδρώντας στην τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε αιφνιδίως χθες με σχέδιο νόμου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος και μέλη του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου παραχώρησαν πριν από λίγο συνέντευξη τύπου τονίζοντας πως η τροποποίηση που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι εις βάρος των πολιτών αλλά και εις βάρος της απονομής δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα οι δικηγόροι στάθηκαν σε δύο τροποποιήσεις.

Η πρώτη αφορά την κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης. Αυτό σημαίνει ότι στις δικαστικές αίθουσες δεν θα καταθέτουν μάρτυρες αλλά θα διαβάζονται οι καταθέσεις που έχουν γίνει προανακριτικά, συνεπώς, όπως τονίζει ο δικηγορικός σύλλογος, τίθεται θέμα πραγματικής απονομής δικαιοσύνης ενώ με την τροποποίηση αυτή θα υπάρχει και οικονομική επιβάρυνση των πολιτών αναφορικά με με τις ένορκες καταθέσεις και τις κλήσεις.

Η δεύτερη τροποποίηση είναι το κεφάλαιο αναγκαστικής εκτέλεσης, με το οποίο ενισχύονται προνόμια των τραπεζών εις βάρος των πολιτών.

Συγκεκριμένα θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις τράπεζες, την ώρα που ο οφειλέτης θα βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook