Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η συνέντευξη που παραχωρεί ο Ηρακλειώτης Σμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή «Πυξίδα» που παρουσιάζει ο Κώστας Συλιγάρδος.

«Η επίδειξη, δεν είναι μόνο ένα σόου. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Έχει στόχο να δείξει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ισχυρές» τόνισε αρχικά ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, που συγκίνησε και ξεσήκωσε τους Ηρακλειώτες ανήμερα του Αγίου Μηνά.

«Τα τελευταία 2 χρόνια η αποδοχή του κόσμου στις ένοπλες δυνάμεις έχει αυξηθεί. Και αυτό φαίνεται μέσω και της ανταπόκρισης του κόσμου στις επιδείξεις που κάνουμε γιατί βλέπει κάτι χειροπιαστό», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αφήνουμε έξω τα συναισθήματά μας όταν πετάμε. Το πώς ένιωσα πριν αλλά και μετά την επίδειξη είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Να βλέπεις τόση ζεστασιά από γνωστούς και αγνώστους είναι κάτι που σε γεμίζει περηφάνια» δήλωσε ο Σμηναγός ενώ απαντώντας στη ερώτηση αν τον είχαν ξαναδεί οι γονείς του εν ώρα επίδειξης είπε:

«Με έχουν ξαναδεί στα Χανιά οι γονείς μου, αλλά κάθε φορά σε φορτίζει συναισθήματα. Στη πτήση ωστόσο δεν υπάρχει χώρος για το συναίσθημα και παρότι το ξέρεις πρέπει να αποφύγεις να κάνεις το κάτι παραπάνω. Και ο κίνδυνος να κάνεις κάτι ριψοκίνδυνο πάνω από τόσο κόσμο είναι ανήθικο».

Αναφορικά με τις ώρες και την εκπαίδευση που χρειάζεται ένας πιλότος για να φτάσει στο συγκεκριμένο επίπεδο ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «πέρα από την αρχική εκπαίδευση για να φτάσεις να το κάνεις σωστά θέλει πάρα πολύ εξάσκηση. Στο έδαφος, μέσω του προσομοιωτή, η πνευματική προπόνηση, η φυσική κατάσταση, όλα αυτά είναι μέρος της δουλειάς μας απλά εγώ το εξειδικεύω σε αυτό το κομμάτι, των επιδείξεων λίγο παραπάνω».

Στις εκπλήξεις της εκπομπής η τηλεφωνική παρουσία της κ. Αναστασάκη, συμμαθήτρια από τα γυμνασιακά χρόνια του κ. Ανδρουλάκη, με την οποία είχαν «μοιραστεί» την σημαία στις παρελάσεις καθώς η διαφορά τους στη βαθμολογία ήταν του ενός μορίου!

Με την παρουσία τους στην εκπομπή τιμούν τον κ. Ανδρουλάκη ο πιλότος-θρύλος Μιλτιάδης Τσαγκαράκης και ο Νίκος Τσακίρης.

«Το F16 είναι μια πολεμική μηχανική. Και ο σκοπός μας μέσα από τη συγκεκριμένη μηχανή είναι να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Είναι ένα σύγχρονο μαχητικό και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του. Γιατί και ο άλλος ξέρει να το χρησιμοποιεί» τόνισε ο πιλότος περιγράφοντας το μαχητικό αεροσκάφος.

Ήδη ο κόσμος του Ηρακλείου έχει «αγκαλιάσει» μέσω τηλεφωνημάτων και συγχαρητήριων μηνυμάτων τον πιλότο του F16 ενώ μετά τις 10.30 οι ίδιοι οι πολίτες θα μπορέσουν να συνομιλήσουν ζωντανά στον ραδιοφωνικό αέρα της εκπομπής.

Παράλληλα οι πόρτες του Ράδιο Κρήτη είναι ανοιχτές για όσους Ηρακλειώτες θελήσουν να τον συναντήσουν από κοντά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook