Απίστευτα είναι τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και την απόφαση του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου να συμπεριλάβει τον Προιστάμενο του Αρχείου στον κατάλογο των εκπαιδευτικών που τίθενται στην διάθεση Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και μάλιστα στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να μείνει ακέφαλο το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης στα Χανιά.
Την Τρίτη, σας παρουσιάσαμε αναλυτικά τις αποφάσεις του Υπ.Παιδείας για την διάθεση σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης 85 εκπαιδευτικών που ήταν αποσπασμένοι σε δεκάδες δημόσιες βιβλιοθήκες και Ιστορικά Αρχεία του Κράτους σε ολόκληρη την χώρα.


Σήμερα το Flashnews.gr, αποκαλύπτει μια ακόμη απίστευτης προχειρότητας ενέργεια,

Στις 13 Νοεμβρίου, υπογράφεται απο το Υπ.Παιδείας η Διακήρυξη του δημόσιου διαγωνισμού του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» με προυπολογισμό 153.000 ευρώ απο δημόσια δαπάνη. (Δείτε την περίληψη εδώ)
Στην Διακήρυξη αναγράφονται μεταξύ άλλων και τα εξής: 

\”Το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους διατίθεται στην έδρα του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης Ιωάν. Σφακιανάκη 20 & Αντ. Γιάνναρη στα Χανιά Τηλ.:28210 52606, , μέχρι την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014\”.

\”Πληροφορίες στο τηλέφωνο 28210 52606 , αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Κ. Φουρναράκης στα ΓΑΚ Κρήτης\”

\”Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης Ιωάν. Σφακιανάκη 20 & Αντ. Γιάνναρη στα Χανιά, στις 16 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.\”

Όμως, μετά απο πέντε ημέρες, στις 18 Νοεμβρίου, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράφει την απόφαση με την οποία δίδεται εντολή στον κ. Κώστα Φουρναράκη να μεταβεί στο Ηράκλειο και να τεθεί στην διάθεση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προφανώς για να καλύψει κάποιο κενό σε σχολείο.

Και τα εύλογα ερωτηματικά, τα οποία μάλλον δεν απασχόλησαν τους αρμοδίους του Υπ.Παιδείας είναι:
Τι θα απογίνει με τον Δημόσιο Διαγωνισμό; 
Ποιός θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν; Ενώπιον ποιού υπεύθυνου θα γίνει ο διαγωνισμός στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης;

Και επιπλέον, να σημειωθεί πως στις 15 Οκτωβρίου με απόφαση του Υπ.Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο Κ.Φουρναράκης, ορίστηκε ως Πρόεδρος της επιτροπής \”για την προμήθεια αγαθών, την παραλαβή υλικών και πιστοποίηση εκτέλεσης εργασιών που σχετίζονται με την προμήθεια αγαθών Γ.Α.Κ.- ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ\”.

Δηλαδή είναι ο υπεύθυνος για τα οικονομικά και όλα τα σχετικά προγράμματα του Ιστορικού Αρχείου.

Μόνη ελπίδα για να διορθωθούν όλα αυτά τα απίστευτα αλλά απόλυτα αληθινά, είναι να επαληθευθούν οι πληροφορίες που θέλουν να τροποποιείται καταρχάς η απόφαση του Υπ.Παιδείας και να παραμείνει ο κ. Φουρναράκης στα Χανιά όπου είναι και η οργανική του θέση ως εκπαιδευτικός, ενώ στην συνέχεια να παραμείνει και ως Προιστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.

Την Τετάρτη ο Υπ.Παιδείας ήταν σε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, οπότε οι όποιες εξελίξεις αναμένονται.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook