Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα της εγκύου εργαζόμενης ζητά με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου:

\”Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καταγγέλλει την αυθαιρεσία και τρομοκρατία τεχνικής εταιρίας ενάντια σε έγκυο εργαζόμενή της.

Όπως περιγράφει η ανακοίνωση του Παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και ΙΚΑ), ενώ μάλιστα ο μισθός της μέχρι τον Αύγουστο καλύπτεται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ της οφείλονται και επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, υπερωρίες κ.α. Μάλιστα η εργοδοσία, λόγω της εγκυμοσύνης, φέρεται να έχει κινηθεί ενάντια στην εργαζόμενη υβριστικά, σεξιστικά και με απειλές!

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επιτροπίας της, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χαρίζει δις στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες παίρνοντάς τα από μισθούς, συντάξεις, περικοπές στις κοινωνικές παροχές, οι εργοδότες νοιώθουν άνετα να καταπατούν κάθε εργατικό δικαίωμα για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Σε 850.000 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στους οποίους αυτή τη στιγμή οφείλονται μισθοί ως και ενός έτους, την ίδια ώρα που το επίπεδο των μισθών έχει γυρίσει 30 χρόνια πίσω.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Ηράκλειο βιώνουν αυτή την κατάσταση με το χειρότερο τρόπο χωρίς να βλέπουν διέξοδο, η έγκυος εργαζόμενη διεκδικεί με αξιώσεις αυτά που της οφείλονται.

Αυτό γιατί αρνήθηκε να υποταχτεί στο φόβο και την τρομοκρατία και μαζί με το μαχητικό της σωματείο και αλληλέγγυα σωματεία στο πλευρό τους, απαιτεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους να ενταχτούν και να ζωντανέψουν τα σωματεία τους γιατί στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος, κανείς να μείνει απ’ έξω. Καλεί, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για να δυναμώσουν και αυτοί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο στον αγώνα για δουλειά, αξιοπρεπή μισθό, κατοχύρωση δικαιωμάτων, στον αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που φέρνουν μνημόνια και καταστολή.

Όλοι την Παρασκευή 21/11/14 έξω από την επιθεώρηση εργασίας (πίσω από ναό Αγ. Μηνά) στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το ΣΜΤ να στηρίξουμε αυτό το δίκαιο αγώνα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook