Δεντροφύτευση στην περιοχή του Κουμπελή πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Χανίων το Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιβαλλοντικής δράσης φυτεύτηκαν 42 δέντρα τόσο εντός του οικισμού όσο και στη παραλιακή ζώνη του Κουμπελή υπό το συντονισμό του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων και με τη συμμετοχή και βοήθεια πολιτών-εθελοντών από την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, Γαβριήλ Κουρής «η σημερινή δεντροφύτευση στη περιοχή του Κουμπελή αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου η οποία ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για περισσότερο πράσινο στην περιοχή.

Ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία σε καθένα από εμάς να «μπολιαστούμε» με το πνεύμα του εθελοντισμού και να σφυρηλατήσουμε ως πολίτες μια σχέση σεβασμού και αγάπης προς τη φύση».

Τέλος ο κ. Κουρής εξέφρασε την άποψη ότι «πρωτοβουλίες σαν και αυτές που πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος θα βρουν και άλλους υποστηρικτές στο μέλλον» μια και όπως ανέφερε «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η φροντίδα του περιβάλλοντος ως καθημερινή στάση αποτελεί ένδειξη σεβασμού για τον ίδιο τον άνθρωπο, και τελικά για την ίδια τη ζωή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook