Το μέτρο της περαίωσης που εφάρμοσε πέρσι το χειμώνα το Υπουργείο Οικονομικών είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στα Δημόσια Ταμεία πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες προτίμησαν να περαιωθούν τώρα, για να γλιτώσουν έναν πιο επώδυνο έλεγχο αργότερα.

Υπήρξαν όμως και άλλοι τόσοι που έγραψαν την περαίωση… \”στα παλιά τους τα παπούτσια\” και τώρα θα βρεθούν τετ – α – τετ με τον εφοριακό της περιοχής τους!

Το οικονομικό επιτελείο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να μαζέψει έσοδα από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (μόλις λίγες δεκάδες ευρώ) και από τις πισίνες (επίσης μερικά εκατομμύρια ευρώ), στρέφει το βλέμμα του στην πατροπαράδοτη και καλοδουλεμένη συνταγή: στους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και στους μισθωτούς, που αρνήθηκαν να υποστούν το «φέσι» της περαίωσης.

Ήδη στις εφορίες έχει σταλεί σχετική ενημέρωση να ξεκινήσουν άμεσα τις κλήσεις σε όσους εντοπίζουν να μην έχουν περαιωθεί, για να προσκομίσουν τα βιβλία τους για έλεγχο.

Η διαδικασία αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες βδομάδες και, σε όποιες περιπτώσεις βρίσκονται παρατυπίες, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά!

Την επόμενη βδομάδα εξάλλου, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 150 χιλ. ευρώ.

Στόχος να φανεί ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν διστάζει να τα βάλει με τους μεγαλοκαρχαρίες της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά βέβαια, ενώ ως τώρα από τις 20.000 περίπου προσωπικές κλήσεις που έχουν σταλεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σε όσους δεν κατέβαλαν τη δήλωση ΦΠΑ, ως όφειλαν, έχουν ανταποκριθεί κάτι λιγότεροι από 2.000, ενδεικτικό του πόσο παίρνουν στα σοβαρά τις απειλές του οικονομικού επιτελείου…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook