Θετικές εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν αναφορικά με το καλώδιο ενεργειακής διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια παρουσία του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Γιαρέντη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης και  οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Γιαρέντης δήλωσε πως ο ΑΔΜΗΕ θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσγειάλωσης του καλωδίου στην Κορακιά καθώς τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμος Μαλεβιζίου αλλά και οι δημότες είχαν εκφράσει έντονα την αντίθεσή τους στην αρχική λύση των Λινοπεραμάτων.

Οι κ. Μαμουλάκης και Αρναουτάκης σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της συνάντησης εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι καθώς όπως τόνισαν βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΑΔΜΗΕ.

Κ. Μαμουλάκης: \”Θετικό το κλίμα για την Κορακιά\”

Το πολύ θετικό κλίμα που είχε η σημερινή συνάντηση του Περιφεριάρχη Κρήτης, των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών και του Δημάρχου Μαλεβιζίου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ κ. Γιαρέντη επιβεβαίωσε ο κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης μιλώντας στο flashnews.gr.



Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου θεωρεί ότι με τη σημερινή συνάντηση ξεκαθάρισαν οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για την εγκατάσταση του καλωδίου ενεργειακής διασύνδεσης στη περιοχή της Κορακιάς, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ενιαία γραμμή Περιφέρειας και Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα.



\”Εγω μετέφερα στον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ τις πάγιες θέσεις που έχουμε πάρει μέσω αποφάσεων του Δήμου\”, δήλωσε ο κ. Μαμουλάκης επισημαίνοντας οτι \”για μας παραμένει \”αιτία πολέμου\” η τοποθέτηση του καλωδίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα. Διότι θεωρούμε πως κατι τέτοιο θα μονιμοποιήσει μια κατάσταση εις το διηνεκες. Δεν είμαστε αδιάφοροι απέναντι στο θέμα. Ούτε ζητάμε τη μετάθεσή του σε άλλον Δήμο. Θέλουμε να υλοποιηθεί η σύνδεση. Γι αυτό και εξηγήσαμε οτι η περιοχή αυτή είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, ειναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με φυσικά μνημεία και έντονη τουριστική κίνηση\”.



Ο ΑΔΜΗΕ στη μέχρι και σήμερα πρότασή του, είχε επιλέξει 5 διαφορετικές θέσεις για την εγκατάσταση, χωρίς να περιλαμβάνει την Κορακιά. Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου εξηγεί: \”Υπήρχαν ενστάσεις και προβληματισμοί για την Κορακιά λόγω του ιδιοκτησιακού ζητήματος αλλά και για το γεγονός οτι πρόκειται για ορεινή περιοχή. Βγάλαμε τους χάρτες, εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και θεωρω πως έγινε το πρώτο βήμα. Οι ίδιοι δέσμεύτηκαν οτι θα επανεξετάσουν το θέμα και θα μας απαντήσουν σύντομα\”, κατέληξε ο κ. Μαμουλάκης.



Λεωνίδας Σακλαμπάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook