Με ταχύτατους ρυθμούς θα προωθηθεί έτσι ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου και σύνδεσής του με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κισάμου. Όπως επισημάνθηκε στην διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης με την συμμετοχή του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζου, του δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, του αναπλ.διευθυντή του ΟΑΔΥΚ Μάρκου Πατρελάκη, και στελεχών του δήμου, πρόκειται για το πλέον ώριμο έργο που σχετίζεται με βιολογικούς καθαρισμούς.

«…Πιστεύω ότι είναι το πιο ώριμο έργο από όλους τους βιολογικούς και βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα , τις επόμενες 15 ημέρες, να κατατεθεί και να γίνει συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπ.Περιβάλλοντος κ.Ανδρεόπουλο, έτσι ώστε να πάρει μια προτεραιότητα αυτό το έργο για χρηματοδότηση» δήλωσε ο κ.Καρούντζος.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το θέμα της μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Κισάμου και όπως είπε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «βρήκαμε τρόπο όσον αφορά στην χρηματοδότηση της μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Κισάμου. Κάναμε μια λεπτομερή ανάλυση του έργου καθώς πρόκειται να γίνει ανάπλαση σε μεγάλο τμήμα του αιγιαλού και θέλω να ευχαριστήσω την Κτηματική υπηρεσία που έχει παραλάβει την μελέτη και θέλει να βοηθήσει…»

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα εκπόνησης μελέτης για την σύνδεση του αγωγού του ΟΑΔΥΚ που καταλήγει στο Κολυμπάρι με τον αγωγό νερού που υπάρχει στην παραλιακή ζώνη του Καστελίου και στην συνέχεια μέχρι τον Πλάτανο Κισάμου.
Τα αποτελέσματα άφησαν ικανοποιημένους τόσο τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, όσο και τους άλλα στελέχη του δήμου που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Τεχνική επάρκεια των Δήμων

Στο μεταξύ ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ζήτησε από τον δήμο Κισάμου αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να αποκτήσουν πιστοποίηση προκειμένου να μπορούν να κάνουν έργα του ΕΣΠΑ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρούντζος «τις επόμενες ημέρες θα κληθούν οι δήμοι που έχουν προβλήματα μη σύστασης τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών , έτσι ώστε εντός του Φεβρουαρίου να ανατεθεί η σύνταξη Οργανισμών συγκρότησης υπηρεσιών και λειτουργίας σε κάθε δήμο. Τον Μάρτιο να κατατεθούν αυτά τα σχέδια και τον Απρίλη να εγκριθούν και να πάρουν τεχνική επάρκεια. Διαφορετικά θα στοιβαχτεί ένα μεγάλο τεχνικό αντικείμενο το οποίο εντός του 2011 θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους “μητροπολιτικούς” δήμους».

Στην Π.Ε. Χανίων, μόνο ο δήμος Χανίων έχει την σχετική πιστοποίηση για το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” όλοι οι άλλοι δήμοι , μέχρι να αποκτήσουν και αυτοί την σχετική πιστοποίηση , πρέπει να απευθύνονται στον δήμο Χανίων για τα έργα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook