TIPS για επαγγελματικό αποτέλεσμα:

● Το τελικό χρώμα των μαλλιών είναι ο συνδυασμός της βαφής (φυσικό χρώμα ή το χρώμα που έχετε ήδη βάψει τα μαλλιά σας) και της βαφής σας που θα επιλέξετε. Γενικά επιλέξτε δύο τόνους πιο ανοικτή ή πιο σκούρα απόχρωση από το χρώμα των μαλλιών σας.

● Εάν έχετε φυσικό χρώμα, μπορείτε να ανοίξετε το χρώμα σας 1-2 τόνους με το γαλάκτωμα ενεργοποίησης 20 βαθμών στα χρώματα 1-7 και 1-3 τόνους με το γαλάκτωμα ενεργοποίησης 30 βαθμών στα χρώματα 8-10.

● Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά και θέλετε να ανοίξετε το χρώμα σας, επιλέξτε μία βαφή 1 τόνο πιο ανοιχτή από το χρώμα που έχετε και αφήστε την στις ρίζες 25 λεπτά και μετά απλώστε την στο υπόλοιπο μήκος για 5 λεπτά.

● Μπορείτε να σκουρύνετε τα μαλλιά σας χωρίς περιορισμό είτε είναι φυσικά είτε βαμμένα.

● Όλες οι αποχρώσεις καλύπτουν τέλεια τα λευκά μαλλιά. Ωστόσο όσο πιο σκούρα απόχρωση τόσο μεγαλύτερη διαφορά θα υπάρχει με τη ρίζα σας όπως μακραίνουν τα μαλλιά σας.

● Εάν έχετε ανταύγειες επιλέξτε βαφή στον ίδιο τόνο ή έναν τόνο σκουρότερη από το πιο σκούρο χρώμα που υπάρχει στα μαλλιά.

● Εάν έχετε μαλλιά με πιο ανοιχτές άκρες, επιλέξτε μία βαφή στον ίδιο τόνο με τη σκουρότερη απόχρωση που έχετε ήδη και εφαρμόστε την στις άκρες.

● Καθαρίστε τις άκρες των μαλλιών σας. Θυμηθείτε ότι απορροφούν περισσότερο χρώμα από τα υπόλοιπα μαλλιά.

● Αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα, εφαρμόστε για ένα διάστημα πριν βάψετε τα μαλλιά σας, μία μάσκα θρέψης και επανόρθωσης.

● Μη λουστείτε για 2 μέρες πριν βάψετε τα μαλλιά σας.

● Ο χρόνος παραμονής της βαφής ξεκινάει μόλις έχετε τελειώσει το πέρασμα.

● Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, εφαρμόστε λίγο δαφνέλαιο ή αμυγδαλέλαιο στο άκρο της γραμμής των μαλλιών σας. Έτσι η χρωστική ουσία δε θα βάψει τα σημεία αυτά.

● Η ¨Κρέμα Μαλλιών για μετά τη βαφή¨ που θα βρείτε σε όσες βαφές είναι σε πακέτο είναι απαραίτητη καθώς βοηθάει την τρίχα να κλείσει. Έτσι το χρώμα σταθεροποιείται και διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

● Σε κάθε εφαρμογή με φυσική βαφή θα βελτιώνεται η ποιότητα της τρίχας και τα μαλλιά σας θα είναι ολοένα πιο υγιή.

● Διατηρήστε το χρώμα σας ζωντανό για περισσότερο καιρό, χρησιμοποιώντας σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, κρέμα μαλλιών και μάσκα μαλλιών (1-3 φορές την εβδομάδα).  

 
Βρείτε το χρώμα σας!

Γράφει η Σωτηρία για την ενότητα HEALTH & BEAUTY του ηλεκτρονικού καταστήματος apothekechania.com (τελειόφοιτη Φαρμακευτικής) [email protected]
Για περισσότερα tips υγείας και ομορφιάς, επισκεφθείτε το apothekechania.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook