Στην αντεπίθεση περνά η πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Νίκη Αποστολάκη και απαντά με ανακοίνωσή της στον επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, με αφορμή την ένσταση της πρώην δημοτικής συμβούλου με την οποία ζητά την ακύρωση της απόδοσης έδρας στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ.

Η ανακοίνωση της κ Αποστολάκη έχει ως εξής:

Διάβασα στον τύπο την ανακοίνωση του κ. Ρίζου για την Προσφυγή μου στο ΣΤΕ όσον αφορά την έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στις 2 Ιουλίου είχε δημοσιευθεί άρθρο στα Χανιώτικα Νέα του πολιτικού επιστήμονα και καθ ύλην αρμόδιου κ. Κουκουράκη που εξηγούσε ότι η ερμηνεία του εκλογικού νόμου που έγινε από το Πρωτοδικείο Χανίων το οποίο ανακήρυξε τους δημοτικούς συμβούλους είναι λανθασμένη και αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν δύο εκλογικά συστήματα διότι άλλα Πρωτοδικεία υιοθέτησαν την ερμηνεία του Υπουργείου και μερικά αυτήν όπως και στα Χανιά.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι δεν υπάρχει μία κρίση και ασφάλεια δικαίου ως προς το ποια είναι η σωστή ερμηνεία και ποιο είναι το εφαρμοστέο. Από την πρώτη στιγμή δήλωσα ότι θα προσφύγω δικαστικά προκειμένου να ερμηνευθεί αυθεντικά, και προς τούτο είναι αρμόδια τα δικαστήρια, η εφαρμογή του νόμου. Αυτό δεν αρέσει στον κ. Ρίζο μου απαγορεύει να απευθυνθώ στα δικαστήρια για να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Ρίζο ούτε με την «Ανταρσία στα Χανιά» και δεν «προσπαθώ να αλλοιώσω την απλή αναλογική και την απόφαση του χανιώτικου λαού να στείλει την ανταρσία στο Δημοτικό Συμβούλιο». Ίσα ίσα που το ΣΤΕ μπορεί να αποφασίσει ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ερμηνείας και κατανομής των εδρών και αυτό να ακολουθούν τα Πρωτοδικεία όλης της χώρας.

Εξάλλου εγώ δεν θα πάρω την έδρα του κ. Ρίζου, όπως καλά γνωρίζει. Ο κ Ρίζος πήρε μία έδρα των Χανίων από τον κ. Βάμβουκα, αυτήν της Ελπίδας Τσιτσιρίδη και ο κ. Βάμβουκας πήρε μία έδρα από τον συνδυασμό Σκουλάκη από την Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου, αυτήν που έχασα εγώ τελικά και εξέλεξε τον κ. Φοβάκη. Αυτήν την κατανομή και την καραμπόλα θα ερμηνεύσει αυθεντικά και τελεσίδικα το ΣΤΕ σύμφωνα με την αρμοδιότητα του.

Από κει και πέρα προς τί η οργή και το μένος προς το πρόσωπο μου;Μιλάει στον πληθυντικό αλλά προφανώς με συμπεριλαμβάνει σε εκείνους που «διέλυσαν εργασιακά δικαιώματα σε εκείνους που προσπαθούν να εξασφαλίσουν θέσεις και προνόμια για τον εαυτό τους και την τάξη που υπηρετούν, και στο μνημονιακό κατεστημένο της πόλης»

Δεν διορίστηκα πουθενά κ. Ρίζο ούτε σε κυβερνητική θέση ούτε καν σαν δικηγόρος σε κρατική ή ιδιωτική τράπεζα. Υπήρξα πάντα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος που μου ανατέθηκε να υπηρετήσω μια θέση στην αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι το έκανα με ευσυνειδησία, με αυταπάρνηση με αίσθηση του καθήκοντος προς όφελος των δημοτών και χωρίς αλαζονείες και αφορισμούς. Υπηρέτησα την ουσία κ. Ρίζο αποσκοπώντας σε απτά αποτελέσματα που θα βελτιώνουν την ζωή των πολιτών αυτής της πόλης και όχι σε λόγια.

Ας ρωτήσετε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΧ αν τους διέλυσα ή αν ήμουνα στο πλευρό τους με κάθε τρόπο και κάθε κόστος για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Αναγορεύεται τον εαυτό σας κ. Ρίζο ως την μοναδική φωνή που υπερασπίζεται τους πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο. Όλες οι άλλες παρατάξεις είναι εναντίον των πολιτών;

Όσον αφορά τον «οικονομικό στραγγαλισμό» της παράταξης σας είναι το τυπικό που γράφουμε στα δικόγραφα και σε περίπτωση ήττας σας να είστε βέβαιος ότι δεν θα σας ζητήσω χρήματα. Όσον αφορά τα έξοδα της εκδίκασης στο ΣΤΕ είναι αυτά που έχει επιβάλλει η πολιτεία που και για μένα είναι δυσβάστακτα, ως νομικός όμως οφείλω να επιζητώ την αυθεντική ερμηνεία του νόμου και την ασφάλεια δικαίου που μόνο τα δικαστήρια αποδίδουν.

Επί της ουσίας στο ΣΤΕ μπορεί να κερδίσετε εσείς κ. Ρίζο και η πιο απλή αναλογική που επικαλείστε να εφαρμόζετε σε όλη τη χώρα. Σας ενοχλεί;

Εύχομαι ηρεμία, γαλήνη στη σκέψη, τη ζωή και στον τρόπο που πολιτεύεστε κ. Ρίζο

Νίκη Αποστολάκη
Δικηγόρος
Πρ. Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΥΑΧ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook