Είναι μια σκηνή που επαναλαμβάνεται εκεί έξω χιλιάδες φορές κάθε χρόνο σε όλη την Αμερική: Ένας λευκός αστυνομικός σταματά έναν μαύρο έφηβο και επειδή θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος, ο έφηβος αντιστέκεται, υπάρχει μια ανταλλαγή με βωμολοχίες και ίσως στην καλύτερη περίπτωση ακολουθεί σύλληψη.

Κυρίως, αυτά τα συμβάντα λησμονιούνται εύκολα, εκτός ίσως από εκείνους που εμπλέκονται. Αλλά αυτό δε συνέβη στην περίπτωση του Φέργκιουσον στο Μισούρι όπου στις 9 Αυγούστου η «συνάντηση» μεταξύ του 18χρονου Michael Brown και του αξιωματικού Darren Wilson κατέληξε στο θάνατο, στην έκρηξη βίας, και σε μια ακόμα θύελλα διαμαρτυριών  για  ρατσιστικές διακρίσεις.

Μήνες μετά, ο ύψους 1,95μ. αστυνομικός που πάτησε τη σκανδάλη είναι πλέον άφαντος από τη κοινή γνώμη την ίδια στιγμή που το όνομά του γίνεται από άκρη σε άκρη, διάσημο. Κανένας από τους οικείους του μετά την ετυμηγορία των ενόρκων δεν έκανε καμία δήλωση, οι δικηγόροι του αρνήθηκαν κάθε σχόλιο, μέχρι και οι συνάδελφοί του δεν έχουν μιλήσει μαζί του μετά το αιματηρό περιστατικό. Τα αμερικανικά μέσα τον αποκαλούν άνθρωπο «φάντασμα».

O Wilson βρίσκεται στο αστυνομικό σώμα τα τελευταία έξι χρόνια. Τα πρώτα δυο χρόνια υπηρετούσε στο Jennings στο Μισούρι λίγο πριν μετακομίσει στο φλεγόμενο πλέον, Φέργκιουσον. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας του Φέργκιουσον Τομ Τζάκσον, δεν του είχε επιβληθεί ποτέ πειθαρχικό παράπτωμα ενώ τον περιέγραψε ως «ήπιο, ήσυχο άνθρωπο» και «διακεκριμένο αξιωματικό».

Σύμφωνα με το CNN, ο ένστολος πρόσφατα νυμφεύτηκε τη συνάδελφό του Barbara Lynn Spradling και μοιράζονται μια κατοικία στο Σεν Λούις. Ο 28χρονος Wilson παντρεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου την σύντροφό του η οποία είναι μεγαλύτερή του κατά εννέα χρόνια ενώ ο ίδιος είχε έναν προηγούμενο γάμο που ακυρώθηκε-σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Wilson μετά το περιστατικό με τον άτυχο 18χρονο εξετάστηκε από γιατρό σε τοπικό νοσοκομείο. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος των αποδεικτικών στοιχείων πάνω στις οποίες βασίστηκε το σώμα των ενόρκων πριν τον απαλλάξει από κάθε κατηγορία.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Βίντεο από παλαιότερη σύλληψη που έκανε ο Wilson

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook