Με αφορμή τη συμμετοχή των Κέντρων Απασχόλησης Ηλικιωμένων στις δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας με θέμα «Συμμετοχική Δημοκρατία: Μοιράζομαι – Προτείνω – Αποφασίζω», μέλη του ΚΑΠΗ Βαμβακοπούλου μοιράστηκαν την εμπειρία τους με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοπούλου από τα χρόνια, που η έννοια της Συμμετοχικής Δημοκρατίας απουσίαζε εντελώς από την Ελλάδα και συγκεκριμένα την περίοδο της Δικτατορίας. 
Στο ΚΑΠΗ οι μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους Ιωάννη Πατεράκη Αναστασίου Τριγάκη και Αργυρής Κίντριλη παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και μεταξύ άλλων η Κορνηλία Εξαπορρήτων (μέλος του ΚΑΠΗ) έστειλε το μήνυμα στα παιδιά ότι σε αυτά στηρίζεται η ελπίδα για το μέλλον και πρέπει τη δύναμή τους να την αντλούν από τους προγόνους τους. 
Ο Βαρδής Μανιμανάκης (μέλος του ΚΑΠΗ) μετέφερε στα παιδιά την προσωπική του εμπειρία και μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα χρόνια της δικτατορίας ήταν γκρίζα και καταθλιπτικά. Οι Απριλιανοί ήταν άνθρωποι με “ρηχή” σκέψη και αυτό αποδεικνύεται αφενός μεν από το αποτέλεσμα των πράξεών τους, όπως ο θάνατος 23 φοιτητών και περίπου 1.000 τραυματιών, αφετέρου από το δράμα της Κύπρου». «Όμως το χειρότερο όλων”, όπως τόνισε, “είναι ότι βεβηλώθηκε η πνευματική κληρονομιά των Ελλήνων». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook