Χιλιάδες έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος ενώ Αγανακτισμένοι συνεχώς καταφθάνουν απο όλες τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και απο άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κλειστές είναι η Αμαλίας, η Β. Σοφίας και όλοι οι δρόμοι γύρω απο το Σύνταγμα.

Περίπου 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή ενώ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα.Οι Αγανακτισμένοι έρχονται απο όλη την Ελλάδα με λεωφορεία, πλοία και τρένα. Στόχος είναι να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 100.000 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την προηγούμενη Κυριακή.

Οι Αγανακτισμένοι στην Κρήτη ναύλωσαν πλοία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο Facebook, προτιμούν να έρθουν όλοι μαζί στην Αθήνα παρά να μαζευτούν, όπως αναφέρουν 500 στο Ηράκλειο, 300 στην Ιεράπετρα, 500 στο Ρέθυμνο κτ..

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Αγανακτισμένους της Δυτικής Ελλάδας ναύλωσαν λεωφορεία των ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών.

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".

Δεν είναι μόνο όμως η Αθήνα που υποδέχεται χιλιάδες Αγανακτισμένους, αλλά παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται σε όλες τις μεγάλες πολεις της χώρας.

newsit.gr