Με μια καλή είδηση και με μια άσχημη ξημερώνει το δεύτερο πρωινό για τον τραυματισμένο Αντιδήμαρχο Ηρακλείου που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης.

Η καλή είδηση είναι ότι, ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υγείας του. Ο ίδιος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον δεύτερο όροφο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ χθες το υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Το χειρουργείο θα αποκαταστήσει στο 100 % τις βλάβες, που του έχουν προκαλέσει τα πισώπλατα χτυπήματα των δραστών. Την επέμβαση (όπως από την πρώτη στιγμή έγραψε το flashnews.gr) έκανε ο πολύπειρος γναθοχειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Μαστοράκης.

Η άσχημη είδηση είναι ότι η Αστυνομία δεν έχει περίσσια στοιχεία για τα ίχνη των δραστών εκτός το βίντεο από κάμερα που δείχνει ένα πολύ ψηλό κουκουλοφόρο άνδρα που εκτέλεσε την επίθεση και του προκάλεσε πολλά τραύματα στο κεφάλι με σιδερένιο φονικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βίντεο φαίνεται ο ένας από τους δράστες και μάλιστα εκείνος που χτύπησε το θύμα.

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά, καρέ-καρέ το βίντεο, προκειμένου να βρουν στοιχεία που θα τους επιτρέψουν να ταυτοποιήσουν το δράστη ή έστω να ξετυλίξουν το κουβάρι που θα τους επιτρέψει να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τη φονική επίθεση σε βάρος του Αντιδημάρχου.

Όση ώρα ο ψηλός κουκουλοφόρος κατάφερνε συντριπτικά χτυπήματα στο κεφάλι στον Π. Ινιωτάκη, ένας άλλος άνδρας τον περίμενε σε ένα αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα, με το οποίο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή, εκτός από αναστατωμένοι, φοβισμένοι όσο πότε, εμφανίζονται σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου μετά την καταδικαστέα δολοφονική επίθεση που δέχτηκε την Τρίτη το απόγευμα ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Από την πρώτη κιόλας ώρα έσπευσαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για να του συμπαρασταθούν και να μάθουν το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την άνανδρη επίθεση εις βάρος του συναδέλφου και φίλου τους.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης άλλωστε είναι οικογενειάρχης και δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές στο παρελθόν, ενώ δεν είχε σχέση με την \”νύχτα\” του Ηρακλείου.

Η επίθεση κατά της ζωής του Π. Ινιωτάκη ήταν κεραυνός εν αιθρία για όλη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και μοιάζει να έχει ελάχιστα κοινά σημεία με εκείνη την επίθεση που είχε δεχτεί ο σημερινός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο γιατρός Γρηγόρης Πασπάτης, πριν αρκετούς μήνες στο πάρκινγκ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όταν άγνωστοι τον πλησίασαν και τον χτύπησαν. Μια υπόθεση που επίσης δεν έχουν διαλευκάνει οι αστυνομικές αρχές.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι αρχές ψάχνουν μεν σε θολά νερά ωστόσο είναι υποχρεωμένες να ψάξουν τα πάντα…

Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου έδωσε κατάθεση χθες σε άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Το υλικό που μπορεί να βοηθήσει τις αρχές μπορεί να προέλθει μόνο από τις λιγοστές κάμερες που υπάρχουν σε κτήρια της γύρω περιοχής λίγο πριν ή λίγο μετά την επίθεση, κι αυτό μόνο αναφορικά με κάποια ύποπτη κίνηση που μπορεί να έχουν καταγράψει και όχι πρόσωπα.

Ανάστατοι από το δολοφονικό χτύπημα είναι όμως και οι υπάλληλοι του Δήμου Ηρακλείου και κυρίως όλοι όσοι συνεργάζονται στενά με τον Πέτρο Ινιωτάκη, είτε στο γραφείο του, είτε στο γραφείο του Δημάρχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι χτες (Τετάρτη) δεν είχαν όρεξη ούτε να εργαστούν.

Από την Αστυνομία θα γίνει τις επόμενες μέρες εκτεταμένη επιχείρηση ερευνών για οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να δώσει συμπεράσματα.

Μάλιστα οι αρχές ίσως ζητήσουν την συνδρομή ακόμη και των ίδιων των συνεργατών του στο Δήμο που μπορεί να γνωρίζουν το οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην έκβαση της αστυνομικής έρευνας.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook