Σε ένα παιχνίδι γιορτή και για τις δύο ομάδες και με το Κλειστό του ΒΑΚ να είναι για πρώτη φορά φέτος κατάμεστο η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ κέρδισε με 93-84 τον Ερμή Περάματος ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά κατακτώντας εκτός από την άνοδο και τον τίτλο στη Β΄Εθνική κατηγορία μπάσκετ των ανδρών.

Η άνοδος του ΟΦΗ μετά και την άνοδο του Ρεθύμνου στην Α1 κατηγορία αποτελεί σίγουρα ακόμη μια πολύ μεγάλη επιτυχεία για το κρητικό μπάσκετ που δείχνει μετά από πολλά χρόνια να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο.

Χαρές και πανηγύρια είχαμε και στην πλευρά των φιλοξενούμενων που πήραν και αυτοί μαζί με την Νέα Κηφισιά τα άλλα δύο εισιτήρια για την άνοδο στην Α2 κατηγορία και γλέντησαν έστω και εκτός έδρας την επάνοδο τους στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησε ένα ξέφρενο γλέντι μέσα στο παρκέ με παίκτες , τεχνικό τιμ και διοίκηση να γίνονται ένα με τον κόσμο και αγκαλιασμένοι να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή στην Α2 κατηγορία αμέσως μετά από ένα χρόνο από την πτώση στη Β΄ Εθνική.

Παρών στο γήπεδο ήταν και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που έκανε και την απονομή του Κυπέλλου στον αρχηγό του ΟΦΗ τον Αλέξη Τσακιρίδη.

Το παιχνίδι

Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του παιχνιδιού το ματς ήταν ντέρμπι μόνο για ένα ημίχρονο καθώς ένα ξέσπασμα του ΟΦΗ στο ξεκίνημα του γ΄ δεκαλέπτου ήταν ικανό να του δώσει μια διαφορά 10 πόντων την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα παίρνοντας τη νίκη με 93-84.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ μπήκε νευρικά στο ματς αλλά παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τη λήξη του με 27-24. Ανάλογο σκηνικό υπήρξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του ΟΦΗ στα πρώτα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου να έχουν πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Λιακόπουλου που ήταν μια ομάδα μόνος του και αυτό φάνηκε και στη στατιστική αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα σημειώνοντας συνολικά 37 πόντους.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον ΟΦΗ να προηγείται με 46-44 αλλά με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου το συγκρότημα του Βαγγέλη Βλάχου κατάφερε να «μπλοκάρει» τον Λιακόπουλο για κάποια λεπτά με τον Τσερκιτζόγλου να παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω του, και με ένα σερί 9-0 το σκορ από 46-44 έγινε 55-44.

Εκεί κάπου κλείδωσε και τη νίκη του ο ΟΦΗ καθώς παρά το γεγονός ότι ο Λιακόπουλος συνέχισε να φορτώνει με πόντους το καλάθι της κρητικής ομάδας , ο Μπάρδας πήρε και αυτός από την πλευρά του το όπλο του και με κρίσιμα τρίποντα κράτησε την διαφορά στους 8 με 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα : 27-24, 46-44, 78-68, 93-84

ΟΦΗ : Τσερκιτζόγλου 2, Μπάρδας 23 (4), Ματενίδης, Ξενάκης 11, Τσακιρίδης 2, Καραδολάμης 14 (2), Παναγάκης 17 (3), Ψάλτου, Μπαλάφας 6, Σκαμνάκης, Σουφλιάς 18, Μούρτος.

Ερμής Περάματος : Μοτσενίκος 3 (1), Παπαιωσήφ 6, Στέφος, Τσαρούχας 4, Εμμανουηλίδης 16 (2), Κυπριτζόγλου 3 (1), Λιακόπουλος 37 (1), Καρασταμάτης 2, Τράφαλης 4, Αρώνης, Σκουτάρης 9 (2)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook