«Οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και οι διεθνείς πιστωτές της, έφυγαν από το Παρίσι έχοντας λίγα να επιδείξουν, μετά από την αποτυχία τους να σπάσουν το αδιέξοδο σχετικά με τη μελλοντική χρηματοδότηση της Ελλάδας».

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως η χώρα μας θα θα δεχθεί μόνο τεχνική παράταση ενός μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ετήσιο τελετουργικό για τους αριθμούς του προϋπολογισμού, χαρακτηριστικό του ελέγχου της Ελλάδας από το 2010, έγινε σε δύο γύρους διαπραγματεύσεων φέτος, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο, ενώ το σκηνικό μπορεί να έχει αλλάξει, «τα θολά μάτια μετά από τις ολονύχτιες συζητήσεις που είχαν περιορισμένα αποτελέσματα, παρέμειναν λίγο πολύ τα ίδια».

«Μεγάλη κατανάλωση καφέ, περιστασιακά σάντουιτς ή σουβλάκια, που συνοδεύονται από μπύρα. Ανταλλαγή επιχειρημάτων, ορισμένες φορές ενδιαφέροντα, ορισμένες φορές κουραστικά και επαναλαμβανόμενα», γράφει το Bloomberg, περιγράφοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων και επικαλούμενο τις δηλώσεις του Πάνου Τσακλόγλου, εκπροσώπου της Ελλάδας στην ομάδα εργασίας των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, σε αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων, καμία πλευρά δεν ήταν προετοιμασμένη να δεχθεί τα επιχειρήματα της άλλης.

Επίσης, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο αναφέρει ότι θα υπάρξει μόνο μια παράταση τεχνικής φύσης μερικών εβδομάδων ή το πολύ ενός μήνα, ώστε να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

Πάντως, το Bloomberg καταλήγει τονίζοντας ότι καθώς οι διαπραγματευτές και από τις δύο πλευρές επιστρέφουν στις βάσεις τους -την Αθήνα, τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και την Ουάσινγκτον- «θα περιμένουν τον επόμενο γύρο των συζητήσεων» και μέχρι τότε, «θα έχουν πάντα το Παρίσι».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook