Συγκλονιστικές εικόνες από την αεροδιακομιδή μιας εγκύου γυναίκας από το πλοίο «Baris» με τους 700 μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση αποβίβασής τους στο λιμάνι της Ιεράπετρας.

Στο βίντεο, το οποίο «κόβει» την ανάσα», φαίνεται αρχικά το φορτηγό πλοίο να ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα», έπειτα από τη μεγάλη μάχη που έδωσε με τα κύματα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Στη συνέχεια, απεικονίζονται τέσσερις άντρες να ετοιμάζουν την έγκυο, ιρανικής καταγωγής, ενώ αμέσως μετά δύο διασώστες, φορώντας για προληπτικούς λόγους μάσκες, κατεβαίνουν από το ελικόπτερο Super Puma και τοποθετούν με προσοχή τη γυναίκα πάνω σε ένα φορείο. Αφού την δένουν με προσοχή, την ανεβάζουν στο ελικόπτερο και στη συνέχεια μπαίνουν στο ελικόπτερο και εκείνοι.

Το Super Puma, που απογειώθηκε στις 11:38 από τη Ρόδο, μετέφερε με ασφάλεια στην 126 Σμηναρχία Μάχης, στο Ηράκλειο, το μεσημέρι την γυναίκα,η οποία στην συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.