Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δυο άντρες αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν στο νέο Δήμο και τη λειτουργία του στα πλαίσια των αλλαγών που επέφερε η διοικητική αναδιοργάνωση της χώρας με τον “Καλλικράτη”, τονίζοντας την κοινή τους πεποίθηση «να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου, ολοκληρωμένου σχεδιασμού, προκειμένου η Κρήτη να πάρει επιτέλους αυτά που δικαιούται».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας είχε απευθύνει πρόσκληση στον Περιφερειάρχη Κρήτης να παρευρίσκεται στη διάρκεια της υπογραφής τριών συμβάσεων τεχνικών έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Κρήτη – Πράσινη Ανάπτυξη», την περίοδο θητείας του Περιφερειάρχη στο Υπουργείο Οικονομίας. Οι συμβάσεις που υπογράφηκαν αφορούν σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 €, και συγκεκριμένα για τα έργα:

• «Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας Αρκαλοχωρίου», προϋπολογισμού 600.000 €,

• «Μετατροπή αίθουσας του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου σε συνεδριακό χώρο» προϋπολογισμού 530.000 € και

• «Ολοκλήρωση Υπαίθριου Θεάτρου Αρκαλοχωρίου» προϋπολογισμού 170.000 €.

Έπειτα από την υπογραφή των συμβάσεων οι κύριοι Αρναουτάκης και Καλογεράκης με τους συνεργάτες τους και τον πρώην Δήμαρχο Αρκαλοχωρίου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος είχε προσκληθεί στην υπογραφή, συζήτησαν ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με επίκεντρο το έργο του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και σε έργα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας να αναφέρεται σε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει ανάγκη η περιοχή και τον κ.Αρναουτάκη να τονίζει τη διάθεση συνεργασίας της Περιφέρειας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook