Είναι η ιστορία μιας ακόμη νέας μαμάς, που στην προσπάθειά της να  ανταπεξέλθει οικονομικά στα αυξημένα έξοδα της οικογένειας αλλά και να κυκλοφορήσει και πάλι στον έξω κόσμο, ανακαλύπτει… φλέβα χρυσού και από τη μία μέρα στην άλλη γίνεται εκατομμυριούχος.

Ολα ξεκίνησαν το 2007 όταν η Alli Webb εμπνεύστηκε την ιδέα ενός είδους “κινητού κομμωτηρίου”. Εχοντας ως μοναδικό εξοπλισμό το μπιστολάκι της, άρχισε να επισκέπτεται τις μαμάδες-φίλες της για να τους χτενίσει τα μαλλιά.

\"\"

“Τις χρέωνα μόλις 40 δολάρια, μία σχετικά χαμηλή τιμή, αλλά για μένα είχε μεγαλύτερη σημασία να βγω από το σπίτι από το να κερδίσω χρήματα”, λέει η Webb. Την ίδια ώρα, όμως, τα χρέη συσσωρεύονταν, ενώ ό,τι κέρδιζε πήγαινε στις μπέιμπι σίτερ.

Ηθελε κάτι πιο σταθερό, αλλά δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο παραδοσιακό κομμωτήριο, που πήγαινε η…γιαγιά της. Ζήτησε από τον αδελφό της ένα δάνειο για να στεγάσει κάπου την επιχείρηση της, έχοντας σκοπό να προσφέρει μία και μόνο υπηρεσία, η οποία θα ήταν το χτένισμα, αποκλείοντας τη βαφή ή το κούρεμα, σε οικονομική τιμή. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που ο αδελφός της όχι μόνο της δάνεισε τα χρήματα, αλλά έγινε και συνέταιρος της επιχείρησης.

\"\"

Το πρώτο Drybar άνοιξε στο Λος Αντζελες και αποτέλεσε καινοτομία στο χώρο της κομμωτικής, αφού θυμίζει περισσότερο μπαρ παρά κομμωτήριο. 

\"\"

“Ημουν αποφασισμένη ότι θα ανοίξω έαν μπαρ και όχι ένα σαλόνι ομορφιάς”, τονίζει η 38χρονη επιχειρηματίας στην ιστοσελίδα fastcompany.com. “Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν μεταξύ πέντε στιλ, που παραπέμπουν σε κοκτέιλ, όπως το Μανχάταν (λεία και ίσια) ή το Cosmo (ελαφρώς κυματιστά). Πίνουν τη σαμπάνια τους, ακούν ωραία μουσική ενώ κάποιος τους χτενίζει τα μαλλιά”.

\"\"

Η επιτυχία του Drybar έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αρχικώς, η Alli και ο αδελφός της είχαν υπολογίσει ότι χρειάζονταν 20 με 30 πελάτες την ημέρα για να κρατήσουν ανοιχτή την επιχείρηση. Ωστόσο, οι κρατήσεις ξεπέρασαν τις 1000 το πρώτο οχτάωρο λειτουργίας.

\"\"

Σήμερα, έχει 38 καταστήματα στις ΗΠΑ και απασχολεί 1000 στυλίστες. Εξακουλουθεί να χρεώνει τις υπηρεσίες της 40 δολάρια, ενώ τα έσοδα της φθάνουν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Mητέρα δύο αγοριών, 7 και 9 ετών, παραδέχεται σε υνέντευξή της στο CNN ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής δεν είναι εύκολο πράγμα. “Θέτω πολύ συχνά αυτό το ερώτημα στον εαυτό μου και η απάντηση είναι δύσκολη. Οι γιοι μου είναι όλη η ζωή μου. Πάντα έλεγα ότι δεν θα ήμουν καλή μητέρα εάν δεν ήμουν ευτυχισμένη στις άλλες πτυχές της ζωής. Και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχω αυτό στο μυαλό μου ως εργαζόμενη γυναίκα”.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook