Την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου να στηρίξει εμπράκτως – με οικονομικά και άλλα μέσα – τη λειτουργία της ανακαινισμένης Βιβλιοθήκης του Φιλολογικού Συλλόγου Κισσάμου – η οποία στεγάζεται στην οδό Σκαλίδη 58, στο κέντρο της πόλης – ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου ανακαινισμένου χώρου της δανειστικής βιβλιοθήκης του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης έκανε γνωστό πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με το Φιλολογικό Σύλλογο για την υλοποίηση δύο σημαντικών δράσεων και πιο συγκεκριμένα για τη μελέτη και τεκμηρίωση της ονοματοθεσίας των οδών της πόλης της Κισσάμου και της διαμόρφωσης εκπαιδευτικού προγράμματος και υλικού με τίτλο «Μαθαίνω την Κίσσαμο».

«Αναγνωρίζοντας πως το βιβλίο και η ανάγνωση συνιστούν αναπόσπαστα στοιχεία της παιδείας, της γλώσσας και της κουλτούρας μας, που καλλιεργούν την κριτική και συμβάλλουν στη διεύρυνση της γνώσης και στην πνευματική καλλιέργεια, οφείλω να συγχαρώ θερμά το ΔΣ και τα μέλη του Φιλολογικού Συλλόγου για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες τους για την αναβάθμιση αυτού του σημαντικού – για την πόλη της Κισσάμου – χώρου γνώσης και πολιτισμού αλλά και γενικά για το πολύπλευρο και σημαντικό έργο τους» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Σταθάκης , ο οποίος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του που η Κίσσαμος απέκτησε πλέον τη δική της Βιβλιοθήκη, ένα «παράδεισο» γνώσης όπως τη χαρακτήρισε, αντάξιο της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook