Ανεξάρτητος βουλευτής είναι πλέον ο Παναγιώτης Μελάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Μελάς είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεγονός που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου.

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι» είχε πει ο κ. Καμμένος στην ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο των ΑΝΕΛ την περασμένη Κυριακή.

Ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος τελικά δεν μίλησε στο συνέδριο, ήταν ο μόνος βουλευτής που δεν σήκωσε το χέρι στην πρόταση να μην ψηφίσει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι ξεκάθαρο. Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό. Να δούμε εάν με μια άλλη κυβέρνηση, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή όχι» είπε ο κ. Μελάς κατά την έξοδό του από το συνέδριο, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν εκλέξει 20 βουλευτές, ωστόσο, από το κόμμα έχουν αποχωρήσει ή ανεξαρτητοποιηθεί οι: Γ.Κουράκος, Κ.Μαρκόπουλος, Γ.Νταβρής, Χρ.Γιαταγάνα, Κ.Γιοβανόπουλος, Β.Καπερνάρος, Τσ.Ιατρίδη και Ρ.Μακρή.

O ίδιος ο κ. Μελάς μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 λέγοντας:

Για την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από τους ΑΝΕΛ

«Κατέθεσα αίτηση ανεξαρτητοποίησης, διότι δεν μπορώ να παραμείνω με ανθρώπους που λένε αισχρότατα ψέματα, βρώμικα ψέματα, αισχρότητες και κακοήθειες. Αυτό που είπαν ότι ελέχθη για μένα, ότι χρηματοδοτήθηκα, γιατί δεν μου το είπαν, αν το ήξεραν τέσσερις-πέντε μέρες πριν; Αυτό είναι απαράδεκτο, αισχρό, κακόηθες και βρώμικο.

» Ήθελα να μελετήσω δυο-τρεις μέρες, δεν μπορούσα το Σαββατοκύριακο και γι’ αυτό κατέθεσα την αίτηση σήμερα. Με προβληματίζει γιατί δεν μου το είπαν. Υπάρχει σκοπιμότητα; Ας το ελέγξει η Δικαιοσύνη, γιατί κατέφυγα αμέσως στη Δικαιοσύνη και να το ελέγξει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Είναι αισχρή συκοφαντία εναντίον μου, αισχρά ψέματα, κακοήθειες!»

Για τη στάση του στην προεδρική εκλογή

«Αν μου υποσχεθεί κάποιος ότι με μια άλλη κυβέρνηση η κατάσταση για το λαό θα είναι καλύτερη, να μην ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν, όμως, είναι χειρότερη, θα ψηφίσω. Για αυτό είπα ότι θα μελετήσω τα πράγματα και θα αποφασίσω. Ανεξάρτητος βουλευτής θα μείνω, μέχρι τέλους. Θα δω την πορεία μου. Μην δημιουργείται, όμως, η εντύπωση ότι το έκανα για να γυρίσω πίσω στη ΝΔ.

» Αυτό είναι λάθος. Το έκανα γιατί δεν μπορώ να συλλειτουργώ με ανθρώπους που κινούνται με βρωμιά και κακοήθεια. Δεν συζητάω (επιστροφή στη ΝΔ) ούτε έχω κάνει καμία συζήτηση ούτε πρόκειται να κάνω.»

Δήλωση Κουίκ για την απόφαση Μελά

«Προφάσεις εν αμαρτίαις οι δικαιολογίες του Παναγιώτη Μελά, την ώρα που σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος δηλώσαμε ότι θα τον στηρίξουμε σε κάθε του νομική ενέργεια εναντίον του Γιώργου Σούκουρη, που τον ενέπλεξε στην υπόθεση απόπειρας χρηματισμού, την οποία και διερευνά η Δικαιοσύνη» είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

«Όποιος δεν σέβεται ομόφωνες αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και τον αγώνα όλων των στελεχών και μελών του Κινήματος και όποιος δεν τιμά την υπογραφή του με την οποία δεσμευόταν για τις αποφάσεις του Συνεδρίου, δεν έχει θέση στους Ανεξάρτητους Έλληνες» λέει ο Τέρενς Κουίκ.
«Επιπλέον σεβόμαστε πολύ τους εαυτούς μας για να του αντιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς. Είναι προτιμότερο να τους συμπεριλάβει στην αυτοκριτική του. Ας πάει εκεί που θέλει, με μια απόφαση που \”βγάζει μάτι\”, ακόμα και σε πρωτάρηδες πολιτικούς συντάκτες, ότι ήταν προειλημμένη εδώ και καιρό» τόνισε ο κ. Κουίκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook