Με στόχο να βοηθήσει και άλλες οικογένειες ανήλικων αγοριών που πέφτουν συχνά στα δίχτυα των παιδόφιλων μέσα από το διαδίκτυο, η μητέρα του 13χρονου Μπεν, από τη Βρετανία, αποφάσισε να μιλήσει για την υπόθεση αποπλάνησης και σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού της.

Η γυναίκα κατέφυγε για βοήθεια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Marie Collins Foundation», το μοναδικό στη Βρετανία που ασχολείται με την online κακοποίηση μικρών παιδιών.

Όπως διηγείται η γυναίκα, ο Μπεν το καλοκαίρι του 2010 είχε κλειστεί στον εαυτό του και ήταν φανερό ότι κάτι τον απασχολούσε, ενώ η ίδια είδε αναρτήσεις στο facebook, που χαρακτήριζαν τον γιο της ομοφυλόφιλο. Εκείνη και ο σύζυγός της πίστεψαν ότι ο γιος τους είναι «μπερδεμένος με την σεξουαλική του ταυτότητα» και δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή, μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.

Τότε, μια νύχτα, η μητέρα του 13χρονου άκουσε το παιδί να μιλά ψιθυριστά στο τηλέφωνο σε έναν άγνωστο άντρα και να του λέει ότι θα πάρει το τρένο για να τον συναντήσει. Αμέσως η γυναίκα κατάλαβε τι είχε συμβεί και ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στους γονείς του 13χρονου.

Η μητέρα αναφέρει ότι «ο κόσμος της διαλύθηκε» και εκείνη μαζί με τον σύζυγό της, ζήτησαν την βοήθεια της αστυνομίας. Η μητέρα του Μπεν παραπονιέται για την συμπεριφορά των αστυνομικών, που του απέσπασαν με την βία το κινητό του για να βρουν πληροφορίες για τους παιδόφιλους που είχαν προσεγγίσει τον νεαρό μαθητή.

Επίσης, στον υπολογιστή του 13χρονου βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες του, που προφανώς έστελνε στους παιδόφιλους άντρες, μετά από δική τους προτροπή.

Μετά την αστυνομία, τον λόγο είχαν οι κοινωνικές υπηρεσίες, που παρείχαν στον νεαρό ψυχολογική υποστήριξη. Οι παιδόφιλοι συνελήφθησαν ύστερα από έρευνες που κράτησαν επτά μήνες. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη φυλακιστεί, ενώ οι δίκες κάποιων άλλων βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με έρευνα του London School Of Economics το ένα τρίτο των εφήβων στη Βρετανία λαμβάνουν σεξουαλικά σχόλια στο διαδίκτυο, είτε με email, είτε σε chat rooms. Όμως, μόνο το 7% των γονιών στη χώρα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με το παιδί τους και γίνονται γνώστες αυτών των σχολίων, που προφανώς είναι το πρώτο βήμα για την σεξουαλική αποπλάνηση των παιδιών τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook