Στην ηλικία της, οι περισσότεροι δύσκολα σηκώνονται από τον καναπέ. Η 74χρονη Ερνεστιν Σέπερντ, ωστόσο, δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά. Κάθε άλλο μάλιστα. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, είναι η γηραιότερη γυναίκα μπόντι-μπίλντερ στον κόσμο.

Ξυπνάει κάθε ημέρα στις τρεις τα ξημερώματα και τρέχει μια απόσταση 16 χλμ. προτού καταλήξει στο γυμναστήριο για να επιδοθεί σε ένα σκληρό πρόγραμμα κοιλιακών, ραχιαίων, κάμψεων και ασκήσεων με βάρη. Κι όλα αυτά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του 53 υιού αλλά και του 14χρονου εγγονού της.

Προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί η 74χρονη, η διατροφή της δεν ξεπερνά τις 1.700 θερμίδες ημερησίως και αποτελείται από ασπράδια αυγού, λαχανικά, κοτόπουλο και μαύρο ρύζι.

\”Σήμερα, νιώθω νεώτερη από όσο ένιωθα προ εικοσαετίας\”, δηλώνει η Ερνεστιν η οποία άρχισε να γυμνάζεται σε ηλικία 50 ετών και σκοπεύει να συνεχίσει τουλάχιστον έως τα 80.

Όσο για τους ήρωές της, για τις προσωπικότητες από τις οποίες αντλεί έμπνευση, αυτές είναι η Μισέλ Ομπάμα και ο Σιλβέστερ Σταλόνε. \”Όταν γυμνάζομαι, μου έρχονται στο μυαλό σκηνές από τις ταινίες του Ρόκι\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook