Ως \”απαράδεκτη\” και \”επικίνδυνη\” χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από 6,5% σε 13%μ, ζητώντας ταυτόχρονα να σταματήσει η διαφοροοποίηση του ΦΠΑ ανάλογα με τον προορισμό, καθώς κάτι τέτοιο δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ διαμονής από 6,5% σε 13%.

Η συγκεκριμένη αύξηση θα δημιουργήσει μια σειρά αρνητικών παρενεργειών στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στην απασχόληση.
Αυτή τη στιγμή διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, όταν ο κλάδος ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα κατά την διάρκεια της κρίσης, ως όφειλε, πυροβολείται στα πόδια.

Η ενδεχόμενη αύξηση των εσόδων κατά 300 εκ. ευρώ μετά το διπλασιασμό του ΦΠΑ σημαίνει απώλεια εσόδων περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ και απώλεια 30-40 χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα η νέα αφαίμαξη στις επιχειρήσεις θα δημιουργήσει μια ακόμα γενιά προβληματικών επιχειρήσεων ενώ σε αυτές που κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας.

Ελπίζουμε ότι, τόσο η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι βουλευτές του νομού μας και όλων των τουριστικών περιοχών να μην επιτρέψουν μια τέτοια καταστροφική πολιτική ενάντια στην κοινωνία και την ανάπτυξη της χώρας.

Επίσης όμως σαν Ένωση προσδοκούμε στο να σταματήσει η διαφοροποίηση του ΦΠΑ ανάλογα με τον προορισμό στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο ότι ένα ξενοδοχείο στα νησιά του Αιγαίου όπως την Ρόδο, Κω, και Μύκονο πληρώνει σχεδόν 26.0% χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ από τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα. Η διαφοροποίηση αυτή έχει οδηγήσει σε αθέμητο ανταγωνισμό και επίσης δρα ανασταλτικά για τουριστικές επενδύσεις στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook