Η επανεκλογή της Μαρίν Λε Πεν στην ηγεσία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο με το 100% των ψήφων μπορεί να οδήγησε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς την ίδια και τους συνεργάτες της, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας παράγοντας για τον οποίο δηλώνει «εκστασιασμένη».

Σε συνέντευξή της, η Λε Πεν που δεν κρύβει τις βλέψεις της για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017, δήλωσε πως ο άνδρας που της προκαλεί έντονα συναισθήματα είναι ο Ιταλός επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

\"\"

«Με εκστασιάζει. Είναι ένας ηγέτης εξαιρετικά τολμηρός που έδωσε στη Λέγκα του Βορρά μία εθνική διάσταση που της επιτρέπει να βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πολιτικής ζωής. Έχει μία ενέργεια που ξεχειλίζει και εγώ εκστασιάζομαι μπροστά στη δύναμή του, την ικανότητά του να πείσει τον κόσμο και μπροστά στο πόσο καλός είναι στη δουλειά του», είπε η Μαρίν Λε Πεν. Όσο για το αν τον βλέπει στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου απάντησε: «Γιατί όχι;».

Ακόμα και ο πατέρας της, Ζαν Μαρί Λε Πεν εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Σαλβίνι, λέγοντας ότι είναι εκείνος που οδήγησε στην εξέλιξη του κόμματος, καθώς κατάλαβε ότι η Λέγκα είχε μέλλον μόνο ως εθνικό κίνημα, έτσι μετά το αντίο του (Ουμπέρτο) Μπόσι, αυτός καθοδήγησε τη Λέγκα.

Μάλιστα, ο Λε Πεν πρόσθεσε πως ο 41χρονος πάντα διατηρούσε καλές σχέσεις με το γαλλικό κόμμα και «εμπνέεται από την μακρά εμπειρία μας. Το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί μοντέλο για πολλά εθνικά κινήματα στην Ευρώπη και στόχος είναι η δημιουργία μίας Ευρώπης των εθνών, από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό, από την Βρέστη στο Βλαδιβοστόκ».

Από την άλλη, ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει απαθανατιστεί να χορεύει με ενθουσιασμό δίπλα στην Μαρίν Λε Πεν κατά τη διάρκεια του 15ου συνεδρίου του κόμματος στη Λυών, δε δίστασε να φωτογραφηθεί ημίγυμνος φορώντας μόνο μία πράσινη γραβάτα για το ιταλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό OGGI, στο οποίο μίλησε για τα φλερτ, την πολιτική και φυσικά τη συνεργασία με το Εθνικό Μέτωπο.

\"\"

Για την Λε Πεν, φρόντισε να μην πει πολλά και αρκέστηκε να δηλώσει πως διαφωνεί μαζί της σχετικά με το θέμα των δικαιωμάτων των γκέι. Μπορεί η Γαλλίδα πολιτικός να τάσσεται κατά, ο Σαλβίνι, όμως, υποστηρίζει πως θα μπορούσαν να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους, χωρίς να επιτραπούν οι γάμοι και οι υιοθεσίες.

Όσο για τον Ιταλό πρωθυπουργό, υποστήριξε «θα είμαι η εναλλακτική του Ματέο Ρέντζι και θα κατέβω στις εκλογές ακόμα και εναντίον του Μπερλουσκόνι», ενώ σχολίασε και την εμφάνιση του νεαρού πρωθυπουργού.

«Εκείνος είναι πιο καλός στην τηλεόραση από εμένα, έχει σύμβουλο, ενώ εγώ όχι. Προσέχει την εμφάνισή του, ενώ εγώ είμαι ατημέλητος», συμπλήρωσε ο 41χρονος.

Παρά την λιγότερο προσεγμένη εμφάνισή του, όμως, έχει… κατακτήσεις; Σύμφωνα με τον ίδιο τον φλερτάρουν οι γυναίκες μέσω Facebook, αλλά παρότι τον ευχαριστούν τα μηνύματά τους εκείνος δεν απαντά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook