Αντιδράσεις και ερωτηματικά προκάλεσε η παραχώρηση του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, για την τέλεση του γάμου της κόρης της προέδρου της γνωστής εταιρείας «Apivita», θέμα το οποίο είχε παρουσιάσει αποκλειστικά το Flashnews.gr.

Το θέμα έθεσε απόψε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, υπο μορφή ερωτήματος, η δημοτική σύμβουλος κα Νάνσυ Αγγελάκη, επισημαίνοντας πως βάση νόμου ο μόνος χώρος στον οποίο μπορούν να τελούνται πολιτικοί γάμοι είναι το Δημαρχείο.

«Γιατί διατέθηκε το ΚΑΜ για την τέλεση πολιτικού γάμου;» ήταν των ερώτημα της κας Αγγελάκη προς τον Δήμαρχο.

Επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Παπαδογιάννης, υπενθύμισε ότι όταν επι δημαρχίας Βιρβιδάκη είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να τελούνται γάμοι στην Δημοτική Πινακοθήκη, η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από την τότε ΓΓ της Περιφέρειας.

Ο κ.Κουρούσης επεσήμανε ότι η πρόθεση παραχώρησης του ΚΑΜ για την τέλεση του πολιτικού γάμου, έπρεπε κατ’αρχάς να συζητηθεί στο ΔΣ του ΚΑΜ.

Από την πλευρά του ο κ. Ρίζος τόνισε πως το Μεγάλο Αρσενάλι είναι αρχαιολογικός χώρος πολιτισμού και καυτηρίασε το ότι παραχωρήθηκε για τον γάμο μιας «κληρονόμου βιομηχανίας».

Απαντώντας ο κ.Βάμβουκας είπε πως επρόκειτο για μια κοινωνική εκδήλωση για την οποία ότι ζητηθεί θα καταβληθεί (σ.σ. εννοεί ως κόστος παραχώρησης).

Ανέφερε ότι η τελετή έγινε στο ΚΑΜ καθώς η Δημοτική αρχή σκοπεύει να αναζητήσει άλλον ή άλλους χώρους καταλληλότερους για την τέλεση πολιτικών γάμων.

Όπως είπε, το Δημαρχείο δεν έχει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και θα αναζητηθούν άλλοι, οι οποίοι μπορούν να επιφέρουν έσοδα αλλά και να λειτουργήσουν και ως διαφήμιση για τον Δήμο.

Όμως τα πνεύματα «ανέβηκαν» όταν ο κ.Βάμβουκας αναφέρθηκε και στους γάμους των Κινέζων που έγιναν στο κάστρο της Απτέρας.

Τότε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη ζήτησε τον λόγο, τον οποίο δεν της τον έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Περάκης, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες της κας Κοκκινάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook