Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου:

"Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και φοιτητών για το μέλλον τους.

Στην πλειοψηφία πρόκειται για παιδιά εργατών, ανέργων, φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που μαζί με τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν στο σπίτι, την εκμετάλλευση στο χώρο δουλειάς, δίνουν καθημερινά την μάχη για να σπουδάσουν μέσα σε συνθήκες εγκατάλειψης και υποβάθμισης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Καλούμε όλους τους γονείς, τα ταξικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές μαζί με όλους τους συνταξιούχους να στηρίξουν τον αγώνα της μαθητικής και σπουδαστικής νεολαίας.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν μείνουμε απαθείς απέναντι στα προβλήματα της νεολαίας και ιδιαίτερα της παιδείας.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, υλοποιούν την στρατηγική της ΕΕ, επιδιώκοντας η συντριπτική πλειοψηφία των νέων να αποτελέσει τη νέα βάρδια της εργατικής δύναμη, ως φθηνούς εργάτες των 300 ευρώ, χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, αναλώσιμους για το σύστημα, χωρίς δικαιώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, στον τίμιο και υποδειγματικό αγώνα που διεξάγουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, πτυχία με αξία, μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις τους.

Η μεγάλη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση με τη συμμετοχή και τον ιδιαίτερο παλμό μαθητών και φοιτητών στις 27/11/2014 στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες πόλης της Ελλάδας έδειξε ότι η αγωνιστική συμμετοχή της νεολαίας στην ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι απαραίτητη.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Ηρακλείου θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση."