Ένταση προκλήθηκε στο Ειρηνοδικείο χθες κατά τη διάρκεια μιας ακόμη παρέμβασης της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τετάρτη 3/12/2014, Ειρηνοδικείο Ηρακλείου….ένας χώρος όπου οι πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας μας συνεχίζονται με τις ύπουλες μεθοδεύσεις, παρατυπίες και συκοφαντίες από τις συμβολαιογράφους που δυστυχώς δεν ελέγχονται από κανένα και δεν λογοδοτούν σε κανένα μιας και δεν υπάρχει ειρηνοδίκης παρών κατά την διάρκεια εκποιήσεων που να εγγυάται ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία.

Ένα τέτοιο γεγονός προκάλεσε σήμερα την οργή των πολιτών που παραβρέθηκαν στο χώρο. Δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη του προβλεπόμενου χρόνου μια εκ των τριών παρευρισκομένων συμβολαιογράφων πήγε στο γραφείο του δικαστικού υπαλλήλου που ήταν σε υπηρεσία όπου παρέλαβε κλειστή προσφορά από ιδιώτη ,επέστρεψε στην αίθουσα, και έκανε την ανακοίνωση της προσφοράς για την εκποίηση ενός αγροτεμαχίου 30 στρεμμάτων.

Όταν ρωτήθηκε από τους πολίτες γιατί δεν έκανε την ανακοίνωση νωρίτερα , η συμβολαιογράφος, θεωρώντας ότι η κ. Αμανατίδου είχε αποχωρήσει από τον χώρο του Ειρηνοδικείου, ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει την τελευταία για κλειστή προσφορά κατατιθεμένη στο γραφείο της από την προηγουμένη και συνεπώς εκείνη θα έπρεπε να τους είχε ενημερώσει.

Αυτό προκάλεσε την οργή των πολιτών και της κ. Αμανατίδου η οποία αρνήθηκε ότι είχε προηγηθεί τέτοια ενημέρωση , είπε ότι θα αποτανθεί στον εισαγγελέα για την μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας και ότι θα προβεί σε μήνυση κατά της συμβολαιογράφου για προσβολή της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειάς της.

Η συμβολαιογράφος αποχώρησε βιαστικά , ο δε ιδιώτης που ενδιαφέρθηκε για το αγροτεμάχιο απείλησε τους πολίτες φωνάζοντας " Εγώ είμαι από την Γκράνα…θα δείτε τι θα πάθετε…αν τολμάει κανείς ας έρθει! "…..ο 'μάγκας' αποχώρησε με την συνοδεία μιας διμοιρίας ΜΑΤ για να σωθεί από τους εξοργισμένους πολίτες…."

Δείτε το video: