Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ:

\”Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και η τρόικα σχεδιάζουν παραπέρα μείωση των συντάξεων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ φτάνουν το αστρονομικό ποσό των 8 δισ. ευρώ, το υπουργείο υπόσχεται και νέα δώρα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Έτσι, με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και διαφημίζει ο υπουργός Εργασίας «…οι συνεπείς επιχειρήσεις του συστήματος \”ΠΕΡΣΕΑΣ\” θα \”επιβραβεύονται\” επιπλέον από το γεγονός ότι θα απαλλάσσονται και από τον αναπόφευκτο διοικητικό φόρτο που επιφέρουν οι συχνές επισκέψεις ελεγκτικών κλιμακίων».

Δηλαδή, οι επιχειρήσεις που πράττουν το φυσιολογικό, να αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούν από τους εργάτες, θα επιβραβεύονται από την κυβέρνηση, και θα απαλλάσσονται από οποιονδήποτε έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Που σημαίνει ότι άπαξ και μια επιχείρηση μπήκε στο «λευκό μητρώο» – το σχετικό πρόγραμμα φέρει το όνομα «Περσέας» – σταματούν οι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, κ.λπ.

Έτσι, οι επιχειρήσεις αυτές αποκτούν το πασαπόρτι της ασυδοσίας αφού πλέον δεν θα ελέγχονται, μαζί με την παροχή πρόσθετων κινήτρων από το κράτος. Ο Γ. Βρούτσης μάλιστα αυτό το παρουσιάζει ως σημαντική προσφορά που «προάγει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας…».

Και φυσικά αυτό το πρόγραμμα δεν αφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες απλά είναι ένα ακόμη δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο καθ υπόδειξη της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Είμαστε καχύποπτοι άραγε, αν πούμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει πως περνάμε από την παρανομία της εισφοροδιαφυγής και τη ζούγκλα στην αγορά εργασίας στο «βασίλειο» της ασυδοσίας;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook