Στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών μπαίνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης καθώς δύο εκ των κορυφαίων αεροπορικών εταιριών η British Airways και η Lufthansa από την άνοιξη του 2015 αναμένεται να πραγματοποιούν τακτικά δρομολόγια στο Ηράκλειο σε εβδομαδιαία βάση.

Οι δύο αεροπορικές εταιρίες κολοσσοί αποφάσισαν να τροποποιήσουν τον προγραμματισμό τους και να δραστηριοποιηθούν στο Ηράκλειο με αφορμή την αυξημένο ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών από Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία να περάσουν τις διακοπές τους στην Κρήτη.

Τόσο η British όσο και η Lufthansa θα πραγματοποιούν το λιγότερο 4 πτήσεις την εβδομάδα από και προς το Ηράκλειο ενισχύοντας το εγχώριο τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Το γεγονός ότι οι δύο εταιρίες αποφάσισαν να \”επενδύσουν\” στο Ηράκλειο μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για ρίσκο καθώς πριν από την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης μελετήθηκε αναλυτικά το οικονομικό σκέλος με το πρόσημο να είναι θετικό.

Τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τουριστικοί πράκτορες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το συγκεκριμένο εγχείρημα καθώς μόνο θετικά αποτελέσματα αναμένεται να έχει για τον τουρισμό της Κρήτης.

Flashnews.gr / Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook