Κλιμακώνεται η κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και συμβούλων, με φόντο την τέλεση του γάμου της Σοφίας Κουτσιανά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Στο θέμα αναφέρθηκαν σήμερα η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη με ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε ότι θέμα είχε δημοσιέυσει αποκλειστικά το Flashnews.gr την περασμένη Κυριακή, ενώ στην συνέχεια αποσύρθηκε μετά από αίτημα της Οικογένειας Κουτσιανά, που δεν επιθυμούσαν παραπάνω δημοσιότητα για το γεγονός.

Νάνσυ Αγγελάκη “Κατάχρηση εξουσίας από τον Δήμαρχο”

Με ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook,  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Νάνσυ Αγγελάκη, η οποία διατέλεσε και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, διατυπώνει μία σειρά ερωτημάτων για το θέμα της παραχώρησης χώρου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου για τον γάμο της Σοφίας Κουτσιανά.

Η κυρία Αγγελάκη στην ανάρτηση της διατυπώνει μία σειρά ερωτημάτων τα οποία δεν απαντήθηκαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Χανιά, αφού όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τους  έδωσε το δικαίωμα να τοποθετηθούν. 

Αφήνει επίσης και αιχμές για κατάχρηση εξουσίας από τον Δήμαρχο, αδιαφανείς διαδικασίες και για διαχείριση της Δημοτικής Περιουσίας για προσωπικό όφελος και προφανώς αναφέρεται στο γεγονός ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Δημάρχου που διατηρεί φαρμακείο και κατάστημα καλλυντικών, συνδέεται άμεσα με την δραστηριότητα της Οικ. Κουτσιανά που παράγει και διαθέτει στην αγορά τα πολύ γνωστά σε όλους καλλυντικά Apivita.

Η κ. Αγγελάκη στην ανάρτηση της αναφέρει:

“Ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσα τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Με ποια απόφαση και με ποιους όρους διατέθηκε το ΚΑΜ για την τέλεση πολιτικού γάμου, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και παλαιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2008 για την τέλεση γάμων στο ΚΑΜ είχε κριθεί μη νόμιμη;

2) Ποιες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις πέραν των πολιτικών γάμων μπορεί να φιλοξενήσει το ΚΑΜ και με ποιους όρους;

Απάντηση κ. Βάμβουκα: 

“Κάναμε μια κοινωνική εκδήλωση στο ΚΑΜ ως πείραμα, γιατί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι κατάλληλη για τέλεση γάμων. Ότι αντίτιμο ζητηθεί από το ΚΑΜ θα καταβληθεί..”

Νέα δημοτική αρχή.. νέες αντιλήψεις.. κατάχρηση εξουσίας, αδιαφανείς διαδικασίες.. αυτή είναι η πραγματικότητα που έντεχνα προσπάθησαν να συγκαλύψουν…

Μπορεί ο νέος δήμαρχος να είναι καλός επιχειρηματίας, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι τα δημόσια κτίρια δεν είναι προσωπική του περιουσία να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν .

Θα πρέπει ισόνομα όλοι οι πολίτες, όχι μόνο οι προσωπικές επιλογές του κυρίου Βάμβουκα, να έχουν το δικαίωμα τέλεσης κοινωνικών εκδηλώσεων στο ΚΑΜ και εφόσον υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες. 

ΓΙΑΤΙ οι δημότες των Χανίων τελούν τους πολιτικούς τους γάμους στο Δημαρχείο και όχι στο ΚΑΜ; 

Απαξιώθηκε το ενδεκαμελές συμβούλιο της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ που δεν ρωτήθηκε για την συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ ευθύνες έχει και η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ που επέτρεψε την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Δεν μας δόθηκε η ευκαιρία από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να τοποθετηθούμε στις απαντήσεις του Δημάρχου.. για μια ακόμη φορά φάνηκε η νέα αντίληψη της δημοτικής αρχής για την έννοια της δημοκρατίας και της συνεργασίας.»

 

Μαρία Κοκκινάκη: “Δεν έχει σχέση ο γάμος μίας επιχειρηματία με τον γάμο των Κινέζων”

Το ερώτημα πώς παραλληλίζεται ένας γάμος γόνου της γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας «APIVITA» με μια συλλογική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας για προώθηση του τουριστικού προϊόντος, θέτει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Στην προσπάθεια του κ Δημάρχου να απαντήσει σε ερώτηση της κ. Αγγελάκη και άλλων συμβούλων της μειοψηφίας για το γάμο που τέλεσε η νέα δημοτική Αρχή αυθαίρετα στο ΚΑΜ χωρίς καμιά απόφαση ούτε από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αρχαιολογίας , παραλλήλισε τον V.I.P γάμο του ΚΑΜ με τους γάμους των Κινέζων στο Φρούριο Κουλέ.

Να ενημερώσω τον κ Δήμαρχο και τους πολίτες , εφόσον με φίμωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ, ότι οι γάμοι των Κινέζων ήταν μια δράση ενδυνάμωσης της προβολής της πόλης μας που αγκάλιασε όλη η τοπική κοινωνία (όλοι οι πολιτιστικοί παραδοσιακοί χορευτικοί σύλλογοι, πλήθος εθελοντών και χορηγών όπως ο ΕΟΤ η ANEK LINES η AEGEAN AIRLINES και πλείστες άλλες επιχειρήσεις).

Πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Ελληνικού Προξενείου της Σαγκάης με συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων (ΕΒΕΧ, Σύλλογο Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο κλπ).

Μια δράση σημαντική για το τόπο μας καθώς προβλήθηκε η τοπική μας παράδοσή η κρητική διατροφή τα έθιμα μας σε μια πολιτισμική συνάντηση με την Κινέζικη παράδοση και φιλοσοφία.

Δράση που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια Ελλήνων Κινέζων Ευρωπαίων κλπ εν δυνάμει επισκεπτών του τόπου μας καθώς καλύφτηκε από 20 δημοσιογράφους και 3 τηλεοπτικά συνεργεία της Κίνας σχεδόν όλα τα Μ.Μ.Ε της Ελλάδας και αναμεταδόθηκε από πολλά Ευρωπαϊκά δίκτυα .

Για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση χρειάστηκε βέβαια και η χρονοβόρα διαδικασία της σχετικής αδειοδότησης από τη Δ/νση Νεότερης κ Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως παραλληλίζεται ένας γάμος γόνου της γνωστής φαρμακευτικής εταιρίας «APIVITA» με μια συλλογική προσπάθεια της τοπικής μας κοινωνίας και των φορέων της με εκπληκτικά αποτελέσματα προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος μας.

Αναρωτιέμαι εν τέλει ποιος αποφασίζει και με ποιες διαδικασίες, να παραχωρούνται δωρεάν και χωρίς τις σχετικές αδειοδοτήσεις, δημοτικά κτίρια σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς για να πραγματοποιούνται ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, τύπου γάμου.

Και ενώ τις προηγούμενες μέρες εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και επιχειρηματίες συμμετείχαν σε αποστολή στην Κίνα με στόχο την προσέλκυση στην Κρήτη τουριστικού ρεύματος από την αχανή αγορά της Κίνας, που αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια πληθυσμού (Στην αποστολή μαζί με τον κ. Βαμιεδάκη συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπυρλιράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Γιάννης Μπρας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ Νικάκης Γιώργος ,ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Σταματάκης, ο εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Σταύρος Πατεράκης κλπ) ο Δήμος Χανίων απουσίαζε παντελώς, ίσως γιατί η συμμετοχή του ειδικού συμβούλου του Δήμου σε θέματα Τουρισμού κ. Αρτεμάκη σε ένα συνέδριο στη Καλαβρία κρίθηκε περισσότερο σημαντική”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook