Τελευταία ενημέρωση: 17:14

Φωνές διαμαρτυρίας και ένταση επικράτησαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά την ανακοίνωση των ποινών που επιδικάστηκαν στους κατηγορούμενους για την λεγόμενη \”μαφία των ναρκωτικών\” στην Κρήτη, που σύμφωνα με την απόφαση δεν συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Στους βασικούς κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη που ολοκληρώθηκε σήμερα, οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών επιδικάστηκε ποινή φυλάκισης από 10 έως 16 χρόνια και χρηματική εγγύση από 50.000 ευρώ μέχρι και 100.000 ευρώ.

\”Ούτε λήστεψαν, ούτε σκότωσαν, για τα \”χόρτα\” τόσες μεγάλες ποινές;\” φώναζαν συγγενείς των κατηγορουμένων.

Η απόφαση για τους 26 διωκόμενους

Νωρίτερα και ύστερα από τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, ανακοινώθηκε η απόφαση για τους 26 συνολικά κατηγορούμενους που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Αθώοι από την κατηγορία, κακουργηματικού χαρακτήρα, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν οι 7 βασικοί από τους 26 συνολικά κατηγορούμενους, που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο τους Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην πολύκροτη δίκη για την \”μαφία των ναρκωτικών\”.

Ωστόσο οι 7 μαζί με ακόμα 3 συγκατηγορούμενούς τους, κρίθηκαν ένοχοι στην απλή μορφή διακίνησης ναρκωτικών και όχι στην επιβαρυντική της μορφή της κατ\’επάγγελμα διακίνησης. Από τους 10 συνολικά κατηγορούμενους για διακίνηση, στον ένα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ενώ ένας ακόμη δικάστηκε ένοχος ως τοξικομανής.

Οι υπόλοιποι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για μικροποσότητες ναρκωτικών για ιδία χρήση  και έπαυσε υφ\’όρων η ποινή τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθισαν 26 άτομα, εκ των οποίων οι 8 είναι βασικοί κατηγορούμενοι και αντιμετωπίζαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πέντε από τους κατηγορούμενους παραμένουν μέχρι σήμερα προφυλακισμένοι, ενώ 14 τον Αύγουστο του 2013 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο τα μέλη της οργάνωσης είχαν μεταφέρει περισσότερα από 40 κιλά χασίς μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook