«Καυτό» τριήμερο ξεκίνησε από την Παρασκευή στην Αθήνα με την επίσημη επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Συνεχίζεται το Σάββατο με τις συγκεντρώσεις-πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και κορυφώνεται την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, με τις συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

Επί ποδός θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια του «καυτού» τριημέρου περίπου 7.000 αστυνομικοί.

Λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου τίθενται σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας από το πρωί της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αποφασίστηκε η απαγόρευση συναθροίσεων, ωστόσο έχει προγραμματιστεί σειρά κινητοποιήσεων.

Το μεσημέρι (12:00) του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού. Συγκέντρωση για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τα συνδικάτα παίρνουν την σκυτάλη την Κυριακή, οπότε κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την προϋπολογισμό του 2015.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνάντηση στις 5.30 το απόγευμα.

Μέτρα και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 10:00, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook