Εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης, ο πατέρας του Ν.Ρωμανού αναμένεται να περάσει το πρωί (11:00) την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό. Ο γιος του εξέφρασε -μέσω του δικηγόρου του- την αντίθεσή του στη συνάντηση, ενώ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνήγορος του Ν.Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, διάβασε ανακοίνωση του ίδιου, στην οποία δηλώνει αντίθετος με τη συνάντηση, αν και κατανοεί -όπως δηλώνει- την αγωνία των δικών του.

Όλη η δήλωση: «Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι διαφωνώ κάθετα με την απόφαση τον γονιών μου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύει να χαθεί το παιδί τους. Δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για καταστάσεις που γνωρίζει ο Σαμαράς και επικροτεί.»

* Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ότι στη συνάντηση στο Μαξίμου θα πάει μόνο ο πατέρας του Ν.Ρωμανού.

Η υπόθεση έφτασε και στην Ολομέλεια της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό με τον υπουργό Δικαιοσύνης να καλεί τον Ρωμανό να διακόψει την απεργία πείνας.

«Κανείς δεν ζήτησε από τον Ν.Ρωμανό δήλωση φρονημάτων» τόνισε, ενώ άφησε αιχμές για επιτήδειους που επιδιώκουν κέρδη στην πλάτη του απεργού πείνας.

Αν πάθει κάτι ο Ρωμανός, το κρίμα στο λαιμό εκείνων που ολιγώρησαν, δήλωσε ο από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας. Ανδρέας Λοβέρδος.

Αλλά και ο πρωθυπουργός έκανε μια σύντομη αναφορά, υπενθυμίζοντας ότι ο Ρωμανός «είναι στη φυλακή, επειδή λήστεψε τράπεζα και με καλάσνικοφ».

Εν τω μεταξύ, διχάζει τους γιατρούς η διαταγής αναγκαστικής σίτισης του νεαρού. Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Δευτέρας, οι γιατροί καθιστούν σαφές ότι τους βρίσκει αντίθετους η εντολή του εισαγγελέα, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι ίδιοι να επιλύσουν τα πολιτικά προβλήματα που προκαλούνται από απεργίες πείνας.

«Υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες ενστάσεις της ιατρικής κοινότητας στην πρακτική αυτή. Είμαστε λοιπόν αναγκασμένοι να διευκρινίσουμε για πολλοστή φορά πως κανένας γιατρός δεν δικαιούται, σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να ενεργεί αντίθετα προς τη βούληση ασθενούς» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας.

Εισαγγελικοί κύκλοι που επικαλείται η ίδια εφημερίδα επισημαίνουν ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι οι γιατροί έχουν υποχρέωση να διενεργήσουν ιατρικές πράξεις για να διασφαλίσουν τη ζωή ασθενούς, ακόμα και σε περιπτώσεις απεργίας πείνας.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook