Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\”  Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΥ.Ν.Δ.Ε), κ. Σχοιναράκη.

Ο κ. Σχοιναράκης επέστησε την προσοχή του βουλευτή στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που αφορά στη δημιουργία νοσηλευτικού κλάδου, μεταφέροντας την αγωνία των νοσηλευτών Δ.Ε. να εισαχθούν σε αυτόν, σεβόμενοι πάντα τις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές από τους νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνει ότι, οι νοσηλευτές Δ.Ε. καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των προσφερόμενων υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία και κρίνεται συνεπώς επιτακτική η ανάγκη ένταξής τους στον υπό διαμόρφωση νοσηλευτικό κλάδο. Γεγονός, που θα διασφάλιζε τις μισθολογικές τους απολαβές, συμβάλλοντας παράλληλα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Τέλος, συνάδει με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της νοσηλευτικής επιστήμης για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥ.Ν.Δ.Ε.

Εξίσου αναγκαία κρίνεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την μετεκπαίδευση των νοσηλευτών, όπως επιτάσσουν και οι κοινοτικές οδηγίες 2005/36/ΕΕ και 2013/55/ΕΕ.

Ο κ. Δαμαβολίτης δεσμεύτηκε από την πλευρά του, να προωθήσει τα καθ’ όλα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου εντός και εκτός βουλής και να ασκήσει πιέσεις κατά την φάση επεξεργασίας του νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook