\”Η ενίσχυση των κερδών των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, μέσα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της πίεσης στους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και επισιτισμό. Αυτός είναι ο στόχος που υπηρετεί το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής του νησιού, ύψους 900 χιλιάδων ευρώ, που ψήφισαν χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της συγκυβέρνησης, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν Λευκό.\”

Με αυτή την διαπίστωση ξεκινά ανακοίνωση της παράταξης της \”Λαικής Συσπείρωσης\” η οποία συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

\”Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Στέλιος Ορφανός, καταψήφισε το πρόγραμμα και τόνισε ότι η στρατηγική της Περιφέρειας για τον τουρισμό, με βάση τις κατευθύνσεις κυβέρνησης και ΕΕ, αγνοεί παραπέρα και τον εσωτερικό τουρισμό, το δικαίωμα των εργαζομένων σε διακοπές και αναψυχή.
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις λαϊκές ανάγκες, για δημιουργία δημόσιων και δωρεάν οργανωμένων χώρων ανάπαυσης και αναψυχής του λαού, δωρεάν δημόσιες κατασκηνώσεις για παιδιά των εργαζομένων και άνεργων, την παροχή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, για δημόσιες και δωρεάν μαθητικές εκδρομές κ.α.
Αυτές οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης κινούνται σε εντελώς διαφορετική λογική από αυτή των επιχειρηματικών τουριστικών δράσεων που στηρίζει η Περιφέρεια.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αρνήθηκε να συζητήσει ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού που απαιτούσε από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ενός κρατούμενου να σπουδάσει.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε δυσφορία για την τιμητική διάκριση που έκανε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Γερμανό ιστορικό Χ.Ρίχτερ που έχει γράψει προσβλητικά για την αντίσταση των κρητικών κατά των ναζί στην κατοχή. Στη συζήτηση διατυπώθηκαν ορισμένες επικίνδυνες απόψεις, που πρέπει να αποδοκιμάσουν οι εργαζόμενοι της Κρήτης, όπως του κ. Σημαντηράκη, αντιπεριφερειάρχη Παιδείας (!) που υποστήριξε, με το πρόσχημα της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών», ότι θα δεχόταν ακόμα και το Χίτλερ να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο !\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook