Εκτός απο την μεγάλη Ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση που πραγματοποιούν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού με επίκεντρο τον όρμο της Σούδας και τον Ναύσταθμο Κρήτης, αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη και μια σειρά άλλων ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Όπως έχει ανακοινωθεί απο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, απο τις 8/12 ξεκίνησε, και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή των ακολούθων τεχνικών ασκήσεων:

“ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14”
“ΟΡΜΗ 6/14”
“ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/14”
“ΒΡΟΝΤΗ 1/14”

Η εν λόγω εκπαίδευση λαμβάνει χώρα σε περιοχές του Κεντρικού, Νότιου Αιγαίου και Κρητικού, με τη συμμετοχή Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Γεν. Υποστηρίξεως, Αρματαγωγών, Κανονιοφόρων, Υποβρυχίων, Ελικοπτέρων και Ομάδων της ΔΥΚ.

Κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ασκήσεων, εκτελείται συνεργασία με μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, σήμερα και αύριο Πέμπτη, ενεργοποιείται το Πεδίο Βολής \”Καράβια\” για βολές απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι και ενημερώνονται πλοίαρχοι, κυβερνήτες και ναυτικοί πράκτορες να αποφεύγουν την διέλευση απο την περιοχή.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook