Η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητώντας να ενημερωθεί για το «πότε» θα γίνει η παραχώρηση του στρατοπέδου \”Μαρκοπούλου\” προς το Δήμο Χανίων δεδομένου ότι ο ίδιος ο Υπουργός την είχε διαβεβαιώσει σε κατ’ ιδίαν συνομιλία ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου είναι στις προθέσεις του.

Ακολουθεί η ερώτηση :
« Με αφορμή τη – για 5η συνεχόμενη χρονιά – συγκέντρωση χιλιάδων Χανιωτών, το Σάββατο 4 Ιουνίου, στην πύλη του στρατοπέδου «Μαρκοπούλου» αναδεικνύεται, για πολλοστή φορά, η ανάγκη οριστικής παραχώρησής του στην τοπική αυτοδιοίκηση των Χανίων προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι παραμένει ισχυρό το αίτημα των κατοίκων – που βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των φορέων και των πολιτικών εκπροσώπων της περιοχής– για τη δημιουργία μιας όασης πρασίνου στο χώρο του στρατοπέδου που θα διασφαλίσει την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών των Χανίων.

Εξάλλου, το αίτημα αυτό συνάδει απόλυτα με την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου όπως συνέβη – σ’ αυτό το πλαίσιο – πριν από ένα μήνα όταν παραχωρήθηκε το στρατόπεδο Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο ώστε « …να αναδειχθεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα… » όπως πολύ ορθά τονίσατε, κύριε Υπουργέ, στις σχετικές δηλώσεις σας.

Αυτό ζητάνε και οι Χανιώτες για το στρατόπεδο «Μαρκοπούλου». Να μετατραπεί σε πνεύμονα ζωής της πόλης.

Κύριε Υπουργέ, επειδή σε κατ’ ιδίαν συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων με διαβεβαιώσατε ότι η παραχώρηση του στρατοπέδου είναι στις προθέσεις σας προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των Χανιωτών, σας ερωτώ :

Πότε θα γίνει η παραχώρηση του στρατοπέδου \”Μαρκοπούλου\” προς το Δήμο Χανίων ; »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook