Έκρυθμο το κλίμα στην αγορά του Ηρακλείου για ακόμα μία χρονια παραμονές Χριστουγέννων, με αφορμή την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Τη στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στις 28 αντί για τις 14 Δεκεμβρίου, η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων και το εργατικό κέντρο Ηρακλείου βάζουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές και εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων ημέρα Κυριακή.

Μάλιστα έχει ήδη προκηρυχθεί 24 ωρη πανελλαδική απεργία για την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με τους εκπροσώπους του εργατικού κέντρου να απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζομένους να δώσουν μαζικό παρόν στις κινητοποιήσεις.

\’\’Είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία των καταστημάτων ημέρα Κυριακή. Είναι μια ημέρα ξεκούρασης, μία ημέρα για την οικογένεια και για όλους του εμπόρους. Δεν θα αφήσουμε να καταργήσουν την Κυριακή αργία,\’\’ τονίζει το flashnews.gr ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Την στιγμή λοιπόν που οι επιχειρηματίες λιανικού εμπορίου προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους το εορταστικό ωράριο ξεκινά με γκρίνια, διαφωνίες και εντάσεις.

Η παρατεταμένη ύφεση έχει σοβαρές επιπτώσεις στο λιανικό εμπόριο με τους καταστηματάρχες να παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στην προσπάθεια να κρατήσουν ανοικτά τις επιχειρήσεις τους.

Flashnews.gr/Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook