Τα Χανιά θα φιλοξενήσουν ακόμα μία υψηλού επιπέδου Σκακιστική διοργάνωση.
Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ανέλαβε την διοργάνωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος γρήγορου σκακιού και πρωταθλήματος Μπλιτς 2014.
\"\"
Η σχετική ενημέρωση της ΣΑΧ αναφέρει τα εξής:
Άλλη μία μεγάλη υψηλού επιπέδου Σκακιστική  διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας και συγκεκριμένα στον επιβλητικό  χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. 
Μετά από καλά συντονισμένες προσπάθειες (κίνηση ματ ) προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ο Σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων ανέλαβε να διοργανώσει την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος γρήγορου σκακιού και πρωταθλήματος Μπλιτς 2014.Οι άψογες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που έχει φέρει εις πέρας  ο σύλλογος της ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ  τα τελευταία χρόνια και η επαγγελματική δουλειά των ανθρώπων του Δ.Σ της ΣΑΧ ,αποτελούν εγγύηση προς την ΕΣΟ έτσι ώστε να ανατεθεί και αυτή η διοργάνωση ,στην πόλη μας. 
Κορυφαίοι σκακιστές και σκακίστριες όλης της Ελλάδας  θα επισκεφτούν την πόλη μας το διάστημα 20 με 22 Δεκεμβρίου για να αναμετρήσουν τις δυνατότητές τους στο γρήγορο σκάκι με μοναδικό πρωταγωνιστή την ταχύτητα σκέψης! Η διοργάνωση αυτή αποτελεί επιπλέον  κίνητρο σε όλους τους σκακιστές της πόλης μας και της Κρήτης ,να αναμετρηθούν με κορυφαίους σκακιστές του αθλήματος ,να αποκτήσουν εμπειρίες και να αναμετρηθούν  με τα ινδάλματα τους. Στα πλαίσια της διοργάνωσης προβλέπονται  ζωντανές αναμεταδόσεις αγώνων,live streaming ,events και πολλά άλλα.
 Τώρα όσο αφορά τα έπαθλα αυτής της Πανελλήνιας διοργάνωσης ,οι νικητές σε άνδρες και γυναίκες εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος θα κερδίσουν και χρηματικά έπαθλα αξίας 1.500 ευρώ. Θα υπάρχουν επίσης ειδικά βραβεία για τους νικητές-τριες κάτω των 9 – 12-15 και 18 ετών. 
Τα πανελλήνια πρωταθλήματα τελούν  υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ,του Δήμου Χανίων & της Περιφέρειας Κρήτης ενώ χορηγοί των αγώνων είναι η Υδροαιολική Αιγαίου Α.Ε. που βρίσκεται κοντά σε κάθε εκδήλωση της ΣΑΧ, ο ΟΤΕ και η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.   
Για παραπάνω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν με τον Προπονητή της ΣΑΧ κο Τσαρουχά Κώστα στο 6974-024771 ή με τον Πρόεδρο της ΣΑΧ Παπαδημητράκη Γιάννη στο 6944-698391.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook