Με εντυπωσιακή επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Εκατοντάδες οικογένειες επισκέφθηκαν το χώρο των εκδηλώσεων στην Πλαζ του ΕΟΤ, ενώ θεαματική υπήρξε η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις που είχαν οργανωθεί άψογα και με πολύ μεράκι από φορείς και μουσεία της Κρήτης και της Αθήνας.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε με την πολύ επιτυχημένη «Ποδηλατοπορεία» όπου πήραν μέρος παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ 2011 ήταν αφιερωμένο στην εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είχε ως σύνθημα «έχω δικαίωμα»... στο καθαρό περιβάλλον, στην υγεία, στον πολιτισμό, στην εργασία, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής…

Η επιτυχία του οφείλεται στην οργανωτική επιτροπή η οποία διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ στην πόλη μας. Μία μικρή ομάδα συμπολιτών μας πίστεψε σε αυτό το θεσμό και παρέσυρε πλήθος εθελοντών αλλά και χορηγών όπου χωρίς αυτούς θα ήταν ακατόρθωτο ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα!

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την διοργάνωση της εκδήλωσης. Ο κ. Κουνενάκης συνομίλησε και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς όπως το Μουσείο Ν. Καζαντζάκη Ηρακλείου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τα Εικαστικά Εργαστήρια Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, το Ναυτικό Μουσείο Χανίων, το Λαογραφικό Μουσείο «Λυχνοστάτης» Χερσονήσου, το Ενυδρείο Κρήτης «Θαλασσόκοσμος», τον Θεατρικό Περίπλου Ρεθύμνου, την Ομάδα Διαδραστικής Έκθεσης Πειραμάτων του Ευγενίδειου Ιδρύματος της Αθήνας και τους προσέφερε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου μας. Στη συνέχεια ο δήμαρχος επισκέφθηκε την Έκθεση Βιβλίου που οργάνωσαν τα βιβλιοπωλεία της Πόλης μας καθώς και την ευφάνταστη έκθεση ζωγραφικής των παιδιών των Δημοτικών Σχολείων.
Οι τρεις πρωταρχικοί στόχοι που είχαν θέσει οι διοργανωτές του φεστιβάλ επιτεύχθηκαν :
• Παροχή ποιοτικής ψυχαγωγίας για παιδιά.
• Ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών γύρω από θέματα πολιτιστικής παιδείας.
• Ενίσχυση και έκφραση της εθελοντικής δράσης ατόμων και φορέων με αποδέκτες τα παιδιά.
Υποστηρικτές, αρωγοί και άμεσοι συνεργάτες της διοργάνωσης έιναι:

Δήμος Αγίου Νικολάου, Ένωση Γονέων και Σύλλογοι Γονέων Δημοτικών του Αγίου Νικολάου, Σύλλογος Δ/λων – Ν/γών Μεραμβέλλου - Οροπεδίου, Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Αγίου Νικολάου, Σύλλογος ΑΜΕΑ, Ε.Θ.Ο.Α.Ν., Μουσική Σχολή Αγίου Νικολάου, Μουσικό σχήμα εκπ/κών «Τα παιδ(ε)ία παίζει», Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου – WWF δίκτυο Κρήτης, Κ.Π.Ε. Νεάπολης, ΚΔ ΕΠΚΑ, Σκακιστικός όμιλος ΛΑΤΩ, Συνεταιρισμός Γυναικών Κριτσάς, Σύλλογος βιβλιοπωλών Αγ. Νικολάου, Σύλλογος Αστρόφιλων Λασιθίου, Σαμαρείτες.

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Νικολάου.