Στην τελική ευθεία για τις γιορτές, ο "καθιερωμένος" τζόγος έχει ξεκινήσει, αλλά μαζί του, ξεκίνησαν και οι έφοδοι των διωκτικών αρχών.

Έτσι χθες το βράδυ, στο Δήμο Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, συνελήφθησαν 11 κάτοικοι της περιοχής, ηλικίας από 21 έως 70 ετών, καθώς κατηγορούνται πως έπαιζαν μπαρμπούτι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, σε καφενείο, ιδιοκτησίας 54χρονου Έλληνα ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, η 48χρονη ημεδαπή υπεύθυνη του καταστήματος, να έχει επιτρέψει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος, την παράνομη διενέργεια απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ¨Ζάρια¨, στο οποίο συμμετείχαν δέκα (10) ημεδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.755 ευρώ ως προερχόμενο από την διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζεύγος κύβοι-ζάρια, δύο τράπουλες, 96 μάρκες με την ένδειξη «THE ULTIMATE POKER CHIP» και 640 μάρκες με την ένδειξη «CLUB CASINO».

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το εν λόγω κατάστημα στερείτο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή καθώς και ταμειακής μηχανής, ενώ η 48χρονη ημεδαπή, η οποία και συνελήφθη, στερείτο πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια Αρχή.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.