Η Αντουανέτ Ντεμπουρ εδώ και τριάντα χρόνια, σχεδόν κάθε καλοκαίρι φτάνει στην Κρήτη με την ελπίδα να ανακαλύψει το μυστικό ζωής της Κρητικιάς μητέρας της. Η ιστορία της έχει γίνει γνωστή μέσα από αγγελίες, αφίσες, ραδιόφωνο και κανάλια.

Έτσι τη γνωρίσαμε και εμείς φέτος το καλοκαίρι, στο Ηράκλειο, όταν μοίραζε φυλλάδια αναζητώντας πληροφορίες για την χαμένη της μητέρα.

Κάποιοι Κρητικοί που φαίνεται πως ξέρουν το μυστικό που ψάχνει, δείχνουν διατεθειμένοι πλέον να τη βοηθήσουν να βρει τη βιολογική της οικογένεια. Με την ελπίδα αυτή η Αντουανέτ Ντεμπούρ επέστρεψε στην Ολλανδία και περιμένει τα ευχάριστα νέα.

Η ιστορία της παρουσιάστηκε χθες από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, στην οποία κατέφυγε σε μια ακόμη προσπάθειά της να βρει την βιολογική της μητέρα.

Η ζωή της άλλαξε το 2011 όταν συνάντησε τον Μπαστιάν Τάουβεν, που με τη βοήθεια του «Τούνελ» , της ολλανδικής εκπομπής «Φερμίστ» και του Συλλόγου "Ρίζες", βρήκε την άγνωστη μητέρα του στην Ελλάδα και τον αδελφό του στην Αμερική.

«Θα πάρω πίσω το σπλάχνο μου…»

Το βιβλίο ζωής της Αντουανέτ με κενή την τελευταία σελίδα του, ξεφύλλισε το «Τούνελ». Μια ιστορία που μετρά 53 χρόνια, ήρθε στο φως.

Η Αντουανέτ γεννήθηκε στην Κρήτη στις 12 Απριλίου 1961. Στις 22 Απριλίου, σε ηλικία 11 ημερών, αφέθηκε στη βρεφοδόχο του «Γερωνυμάκειου» Βρεφοκομείου Ηρακλείου.

 

Στις πάνες της υπήρχε ένα σημείωμα της τραγικής μάνας. Τα λόγια της ραγίζουν καρδιές. «Το παιδί εγεννήθη στις 12 Απριλίου του 1961 και ώρα 8 προ μεσημβρίας. Παρακαλώ όπως φυλαχτεί το σημείωμα μαζί με το διακριτικό που έχω επάνω του. Παρακαλώ να το περιποιηθείτε. Πρόκειται να το ξαναπάρω το παιδί μου. Σας ευχαριστώ προσωρινές μητέρες του σπλάχνου μου… Είναι αβάπτιστο και είναι αδήλωτο».

 

 

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ» και δηλώθηκε στο ληξιαρχείο ως έκθετο με το όνομα Βασιλική Σωσίμου, όνομα που της χάρισε μια νεαρή βρεφοκόμος που έγινε και νονά της.

Σε ηλικία 3 χρόνων υιοθετήθηκε από τους Ολλανδούς Ρενς και Άχατα Ντεμπούρ.

 

Όταν ήταν 30 χρόνων η Αντουανέτ, συνεργάστηκε με κοινωνικούς λειτουργούς της Ολλανδίας που την έφεραν σε επαφή με το Δήμο Ηρακλείου, όπου και βρήκε το σημείωμα που είχε αφήσει η φυσική της μητέρα. Διαβάζοντας το, ένιωσε πως ήταν γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία και αποφάσισε να συνεχίσει τις έρευνες .

Στις 8 Μαΐου του 1998 στο «Τούνελ» είχε φιλοξενηθεί η παρουσιάστρια της Ολλανδικής εκπομπής «Σπούρλους» Κάριν Ντεγκρούτ. Μαζί με την Αγγελική Νικολούλη απηύθυναν έκκληση μέσω της εκπομπής, προκειμένου να βρεθεί η βιολογική οικογένεια της Αντουανέτ. Τότε ανταποκρίθηκαν δύο υποψήφιες μητέρες αλλά τα αποτελέσματα της εξέτασης του DNA που ακολούθησαν δεν ήταν θετικά.

Τώρα 53 χρόνια μετά θ’ ανάψει στην Κρήτη το φως ζωής που περιμένει;


anikolouli.gr/βίντεο enikos.gr