Με την συνδρομή του σκάφους του ΕΛΚΕΘΕ  "ΑΙΓΑΙΟ", συνεχίζονται οι έρευνες της Πολεμικής Αεροπορίας για την ανάσυρση κομματιών του  F16 που συνεντρίβη σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, μια επιχείρηση που όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του διθέσιου αεροσκάφους.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί περίπου το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια ωστόσο αυτά είναι διασκορπισμένα σε μεγάλο βάθος στο βυθό της θάλασσας.

Το ερευνητικό σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ, που συμμετέχει στην επιχείρηση από την Πέμπτη το πρωί,  εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτήν, καθώς διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό για έρευνες σε μεγάλα βάθη.

Αρχικά θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού κομματιών του αεροσκάφους ενώ στην συνέχεια θα εκτιμηθεί ποιά από αυτά είναι δυνατόν να ανελκυστούν.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας, ακόμα και μετά την ανεύρεση σημαντικών κομματιών του F16, θα μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα απαραίτητο για την εξαγωγή και αξιολόγηση των στοιχείων  που μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την αιτία συντριβής του αεροσκάφους.

Επομένως τελικές απαντήσεις για τις συνθήκες της πτώσης δεν αναμενονται σύντομα

Δείτε φωτογραφίες από το "ΑΙΓΑΙΟ" στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Γαύδου και Σφακιων.Flashnews.gr