Για τις 17 Ιουνίου ορίστηκε από το Κακουργιοδικείο Χανίων η επόμενη δικάσιμος για την υπόθεση βιασμού δεκάχρονου κοριτσιού από 34χρονο Ρεθυμνιώτη, που είχε σοκάρει πέρσι την τοπική κοινωνία και επρόκειτο να εκδικαστεί χθες από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Χανίων.

Στη δικαστική αίθουσα παρόντες ήταν τόσο ο βιαστής (στη φάση της ανάκρισης είχε ομολογήσει την πράξη του) όσο και το ανήλικο θύμα με την μητέρα του, όμως το Δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει αμέσως μετά την εκφώνηση της υπόθεσης λόγω παρέλευσης του ωραρίου καθώς με δεδομένο ότι είχαν στάση εργασίας οι δικαστικοί υπάλληλοι ο χρόνος δεν ήταν ικανός για ν’ αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 30 Μαΐου 2010, στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Το κοριτσάκι, μαθήτρια της τρίτης Δημοτικού βρισκόταν μόνο στο σπίτι του, καθώς η μητέρα του είχε φύγει για την εργασία της σε ταβέρνα ενώ τα δυο αδελφάκια της βρίσκονταν στην παιδική χαρά για παιχνίδι. Ο βιαστής, που φαίνεται ότι περνούσε συχνά από την περιοχή και είχε στοχοποιήσει το παιδί, βρήκε την ευκαιρία, μπήκε στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς η είσοδος ήταν ανασφάλιστη και προέβη στον βιασμό της ανήλικης.

Συνήγορος του μικρού κοριτσιού, που να σημειωθεί ήρθε με την μητέρα του για να παραστεί στο Δικαστήριο από την Γερμανία όπου ζουν πλέον, είναι ο δικηγόρος Βαγγέλης Μουνδιανάκης.

rethnea

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook