Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα της διευθέτησης της κρίσης χρέους αλλά δεν έχει περιθώρια χαλάρωσης, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα.
Μιλώντας στο συνέδριο των Financial Times, ο κ. Τράα τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει, δεν είναι ώρα να εφησυχάζει». «Χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, η οικονομία θα αναπροσαρμοστεί μέσω χαμηλότερων εισοδημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα εάν εφαρμόζει πλήρως και συστηματικά το μνημόνιο, ενώ υπογράμμισε την αντίθεση του Ταμείου σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Η τύχη του ελληνικού χρέους και του τραπεζικού συστήματος παραμένει αλληλένδετη. Δεν είμαστε υπέρ ενός σεναρίου αναδιάρθρωσης του χρέους», είπε.
Αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, ο κ. Τράα προειδοποίησε ότι θα πρέπει να λήξει η μεγάλη εξάρτηση των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Η κρίση έχει θέσει τις ελληνικές τράπεζες υπό μεγάλη πίεση. Η έκτακτη στήριξη της ΕΚΤ πρέπει να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», τόνισε.
Υποστήριξε ακόμη ότι το Δημόσιο θα πρέπει να εξέλθει του τραπεζικού συστήματος, ενώ τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.
naftemporiki.gr / Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook