Ένα γράμμα υπογεγραμμένο από τον Αδόλφο Χίτλερ το 1919 και στο οποίο ο Γερμανός δικτάτορας εκφράζει καθαρά τις αντισημιτικές του απόψεις παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ένα συνέδριο στη Νέα Υόρκη.

Μπορεί να ήταν μόλις 29 ετών όταν έγραψε το γράμμα, αλλά ο Χίτλερ είχε ήδη αρχίσει να «ονειρεύεται» την ολοκληρωτική καταστροφή των Εβραίων.

Δύο δεκαετίες πριν το ολοκαύτωμα, ο Χίτλερ έψαχνε να βρει τρόπους να εξοντώσει τους Εβραίους. Στο γράμμα, ο Δικτάτορας σημειώνει ότι θα ήθελε να μια δυνατή κυβέρνηση που θα μπορούσε ν αντιμετωπίσει την «εβραϊκή απειλή» και να επιτύχει την μαζική απομάκρυνση των Εβραίων.

Στο γράμμα, ο Χίτλερ αναγνωρίζει τον εβραϊσμό ως μια φυλή και όχι ως θρησκεία. Αναφέρεται μάλιστα στους Εβραίους ως την «φυλετική φυματίωση των εθνών».

Το τετρασέλιδο γράμμα, δείχνει καθαρά το μίσος τους Χίτλερ για τον εβραϊκό λαό και πως από νεαρή ηλικία «κατέστρωνε» σχέδια για να τους εξοντώσει.

\"\"

Το έγγραφο γράφτηκε όταν ο Χίτλερ εργαζόταν στα γραφεία προπαγάνδας του Γερμανικού στρατού. Εκείνη την εποχή, ένας κατάσκοπος, ο Adolf Gimlech, εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Αδόλφου, του ζήτησε να καταγράψει τις σκέψεις του για τους Εβραίους.

Το κέντρο «Simon Wiesenthal» που έδωσε στην δημοσιότητα το γράμμα, αγόρασε το έγγραφο από έναν ιδιώτη έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων. Αρχικά όμως, το γράμμα είχε βρεθεί σε αρχεία των Ναζί στη Νυρεμβέργη από έναν Αμερικανό στρατιώτη ο οποίος το πούλησε σε έναν έμπορο ιστορικών ντοκουμέντων ο οποίος με τη σειρά του το πούλησε σε έναν συλλέκτη το 1988 για να καταλήξει το 2011 στα χέρια του Rabbi Marvin Hier, προέδρου του ιδρύματος.

protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook