Οι πιθανότητες για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους είναι μικρές, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να επιμηκυνθεί η περίοδος αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την ΕΕ και τον ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε 50 οικονομολόγους που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι οικονομολόγοι έδωσαν πιθανότητα 15% στην αναδιάρθρωση του χρέους για το πρώτο εξάμηνο του έτους και 45% για την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ύψους 110 δις ευρώ.

«Η Ελλάδα έχει κάνει έως τώρα αξιοσημείωτη δουλειά για την προσαρμογή που πρωτογενούς της ελλείμματος και είναι στο σωστό δρόμο. Υπάρχει ισχυρή βούληση για να αποφύγει την χρεοκοπία» ανέφεραν ένας από τους οικονομολόγους στο Reuters.

Κάναμε τον υπολογισμό για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να σταθεροποιήσει το χρέος της … Ναι μπορεί, είναι ένα λογικό συμπέρασμα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στελέχη της ΕΚΤ: «Ναι» σε αγορά ομολόγων από το EFSF

«Συγκρατημένα» υπέρ στο να δοθεί στο ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης (EFSF) η ικανότητα να αγοράζει ομόλογα τάχθηκε ο Κρίστιαν Νόγερ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Τέτοια δυνατότητα «θα αποτελούσε ένα μάλλον ενδιαφέρον εργαλείο σε μερικές περιπτώσεις, αν μη τι άλλο για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στις αγορές» ανέφερε ο Κρ.Νόγερ σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal.

in.gr