Ήρθε η ανώδυνη αναισθητική ένεση που φιλοδοξεί να τέρμα στην φοβία όσων επισκέπτονται τον οδοντογιατρό.
Όσοι έχετε το γνωστό άγχος σχετικα με το τσίμπημα της βελόνας στα ούλα, λίγο πριν από τις οδοντιατρικές εργασίες, μπορείτε να αναθαρρήσετε: ένας βρετανός επιστήμονας βρήκε έναν τρόπο να μειωθεί ο πόνος της ένεσης, ο οποίος μάλιστα δεν προκαλείται από το τσίμπημα, αλλά από το όξινο υγρό το οποίο διαχέεται μέσα στα ούλα και προκαλεί την αναισθησία της περιοχής.

Ο δρ. Τζον Μίτσαν του πανεπιστημίου του Νιουκάσλ αναμειγνύει το αναισθητικό με ένα ουδέτερο διάλυμα το οποίο εξουδετερώνει την οξύτητα του αναισθητικού και κάνει την ένεση εντελώς ανώδυνη. Το δοκίμασε σε ασθενείς με επιτυχία και ετοιμάζεται να το κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

«Πιστεύουμε πως βρήκαμε τον τρόπο να κάνουμε την διαδικασία της αναισθησίας λιγότερο επώδυνη για πολλούς ασθενείς που υποφέρουν μόλις αντικρίζουν τη βελόνα», επισημαίνει ο δρ. Μίτσαν. Και καταλήγει: «όλο το μυστικό ήταν να καταφέρουμε να εξουδετερώσουμε την οξύτητα του αναισθητικού διαλύματος. Άπαξ και το καταφέραμε αυτό, ανοίγει ο δρόμος για πιο ευχάριστες επισκέψεις στον οδοντογιατρό».

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook