Επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες για επικείμενη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και την ύπαρξη μιας οικονομικής εφορίας στην πρωτεύουσα του κάθε νομού, ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Κουσελάς.
Υπενθυμίζεται πως ήδη το Flashnews.gr έχει δημοσιεύσει το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο απο τις 14 Οικονομικές εφορίες που λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη, θα μείνουν απο τέσσερεις έως το ανώτερο πέντε εφορίες.
Αναλυτικότερα, αε απάντηση της Αναφοράς που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τη διατήρηση της ΔΟΥ Αρκαλοχωρίου, όπως είχε ζητήσει και ο Σύλλογος Εμπόρων, Βιοτεχνών Επαγγελματικών Αρκαλοχωρίου, ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών κ.Κουσελάς αναφέρει ότι:
\”Στο τριετές Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής, 2011-2013, που ανακοινώθηκε την 2/5/2011 προβλέπεται, μεταξύ άλλων οργανωτικών και λειτουργικών μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και διοίκηση των φορολογικών υπηρεσιών και η μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των ΔΟΥ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών.
Ειδικότερα, με την εν λόγω μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των ΔΟΥ και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων.
Στα πλαίσια αυτά, προβλέπεται να διατηρηθεί μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού και οι υπόλοιπες να αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και για το νησιωτικό χώρο.
Τελικές αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ δεν έχουν ληφθεί.
Με την προαναφερθείσα αλλαγή στο χάρτη των ΔΟΥ και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές ΔΟΥ θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες αναβαθμισμένες ΔΟΥ, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα.
Προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητα αυτών να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός ΔΟΥ, αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook